I flere år har lederne i Vorup FB kæmpet hårdt for at skaffe finansiering til en kunstgræsbane i Haslund. Nu er man tæt på at nå i mål, for sportslig formand Jens Bjørnholdt, der har tæppebombet alt og alle med ansøgninger, har nu fået lovning på to mio fra en dansk fond, og sammen med den allerede afsatte million fra Randers Kommune i 2011 og lovning på endnu godt en million i 2012, er der fire millioner i kassen, og så kan man godt gøre klar til kunstgræs og fanfarer i Haslund.
Bjørnholdt har kæmpet hårdt for pengene, men nu kommer de dumpende.”Efter flere års indædt kamp for at finde kapital til opførelse af endnu en kunststofbane er målstregen ”næsten nået”. Som I nok ved, har jeg været hele paletten rundt i indland som udland . og selv Sheiken af Brunei har fået en ansøgning,” skriver Bjørnholdt rundt i en mail til Vorup FB-relaterede.Nu har anstrengelserne båret frugt.”Efter den fjerde ansøgning til en ældre meget gavmild herre, tilsmilede de højre magter os med en donation på ca. to millioner af arten god dansk mønt. På nuværende tidspunkt kan jeg ikke oplyse navnet på fondsejeren,” siger Bjørnholdt, der med fangsten af en glad giver slipper for at blive levende begravet nytårsdag 2012.Den skal lige forklares.
Bjørnholdt havde lovet alt og alle, trænere og ledere i Vorup FB, at de måtte begrave ham levende på sandbanen på Ulvehøj, hvis det ikke inden udgangen af 2011 var lykkedes ham at finde penge til at sikre etablering af kunstgræsbane på Ulvehøj.P.g.a. gavemoms bliver de to millioner ved overførsel til Randers Kommune reduceret til 1.6 mio.Forvaltningen foreslår, at der anvendes 4,0 mio. kr. til etablering af banen – finansieret af de 1,6 mio. kr. fra den private fond, 1 mio. kr. fra breddeidrætsmidlerne 2011 og 1,4 mio. kr. fra breddeidrætsmidlerne 2012. Af hensyn til reglerne for kvalitetsmidler foreslås det, at de 1,4 mio. kr. lånes af bevillingen til nordtribunen i 2011 og tilbageleveres i 2012.
Den store pengegave skal anvendes i 2011, så det er med at komme i gang.”Det er muligt, men ikke sikkert, at fondens bevilling kan overføres til 2012, men ifølge Vorup FB skal ansøgningen så behandles forfra med risiko for reduceret eller intet tilskud. Der ønskes derfor en model, hvor arbejdet kan udføres i 2011,” hedder det i forvaltningens indstilling til kultur- og fritidsudvalget.De løbende indtægter fra udlejning af banen forventes at dække de løbende driftsudgifter.