Sommeren igennem er der rigeligt med aktiviteter ude i den skønne natur omkring Randers, og du behøver derfor slet ikke at blive i byen for at finde underholdning. Der er vandreture, cykelløb, dyrebørn og alt muligt andet i vente
Hver onsdag i juli måned, fra 1. til 29. juli, klokken 19.00, arrangerer FussingøGruppen historiske sommerture med guide. Starten går ved p-pladsen i Gammelhave ved Fussingø Sø og herefter er der spadseretur rundt i området. Onsdag 1. juli kan man tage forbi Ølst Bakker. Her vil arkæolog Trine Fristed fortælle tankevækkende historier om de slidsømme bønder og husmænd, der gennem tiden har dyrket det tunge ler i området. Foredraget tager 20 minutter og er gratis at deltage.
Aktive dage hos Naturcenteret
I skolernes sommerferie vil Randers Naturcenter også sørge for, at der er aktiviteter nok at tage fat på. I ugerne 27-32, mandag til torsdag, fra 10-14.30, kan man komme forbi Naturcenteret. Man kan tage familien med ned og købe et familiesæt af materialer til bålpandekager. Hanke op i fiskenet, akvarier og waders og fange smådyr i søen på Naturcenteret. Man kan klappe kaniner, kaste med hestesko, komme ud og sejle og meget, meget andet. Naturcenteret står for de mange arrangementer, og familier opfordres til at pakke madkurven, finde udetøjet frem og tage af sted.
Eller man kan også tage familien med til Udbyhøj Havn, hvor naturvejleder Terese Scheller Sandvei fra 29. juni til 3. juli fra 10-14 vil stå for strand- og vandaktiviteter. Her kan man bygge sin egen krabbefiskestang, male på sten eller hoppe i et par waders og fiske med net helt ude i vandet.
Se med
Vil man hellere opleve naturen fra en cykelsaddel, er der mulighed for at deltage i Fjordløbet Randers 9. august, der afholdes den første søndag i Randers Festuge og bliver én stor folkefest. Der er fire distancer, man kan deltage på, på 15, 30, 50 og 100km, og hele familien kan derfor være med. Information, tilmelding og anden info findes på Fjordløbets egen hjemmeside.
Lørdag 22. august afholder MTB Randers MTB marathonløb. Ruten er 25-28km lang og vil byde på spændende racerløb i et naturskønt område. Man kan vælge at hoppe på sin egen mountainbike og deltage i løbet, eller man kan tage ud og se på rytterne fra sidelinjen. Der er forplejning til både ryttere og gæster. Der er information om dagen på MTB Randers egen hjemmeside.
Randers Regnskov afholder igen i år Naturtalent-show, hvor alverdens dyr får lov til at vise deres majestætiske evner frem for et begejstret publikum. Sidste år mødte publikum hornuglen Jack, de kloge grise Skinke og Bacon og alskens andre dyr. Fra 27. juni er Naturtalent tilbage i DanmarksParken ved Randers Regnskov.
Nyd udsigten fra et shelter
Og så er der alle de grønne områder rundt omkring, der bare indbyder til hyggelige familiestunder. I Nordre Fælled er der en stor skovlegeplads, Stevnstrup har fået et nyt naturområde, og Randers og omegn huser også mange Shelters, familien kan søge ly i, hvis naturen er for strid. Randers Kommune har kortlagt områdets shelters – og man kan læse mere om dem på kommunes hjemmeside.