Sommerteaterskolen Kalima fylder Randers med finurlige farver, striber, tern, prikker og blomster. Man ser dem på bagsiden, fra siden og midt i avisen. Møder dem på gade og stræder, i kiosken, i skyggen, i regnvejr og ude midt i solen. Men kun i sommerferien. Og både lørdag 4. og 11.juli kan man møde dem rundt omkring
For 16. gang kan man møde 33 glade Kalima-teaterbørn i deres selvgjorte kostumer og med festlig sminke og eventyrlige frisure, når de spiller gadeteaterforestillingen ”Det du siger, er du selv!” – en forestilling om at respektere andre, hvordan man opføre sig ordentlig overfor hinanden og hvordan man kan opnå respekt fra andre. De 33 elever i alderen otte til 13 år vil arbejde ud fra et delvist færdigt manuskript, hvor børnene arbejder med selv at udfylde de tomme huller i fortællingen. På kun fire dage vil børnene lave kostumer, scenografi og færdiggøre forestillingen. Den femte dag er børnene klar med en gadeteaterforestilling fuld af liv, energi og glade smil.
Forestillingen spiller lørdag 4. juli kl. 12.00 på Jens Otto Krags Plads og kl. 13.00 på Rådhustorvet.
Mere forestilling Ugen efter, i uge 28, er det Kalimas 44 ældste elevers tur i alderen 13 til 23 år. De skaber selv forestillingen fra bunden ud fra et givent tema. Temaet i år er respekt og de 44 elever vil angribe temaet fra alle tænkelige og utænkelige vinkler. ”Hvad er det for noget med den der skide respekt, som ingen af os åbenbart har, er det noget man kan få tilskud til eller trække fra i skat, eller kræver man simpelthen bare respekt”(udpluk fra sangen Respekt med Tv2). Der er besøg af en indvandre, BZ’er, graffitimaler, ex. udsendt soldat, folk der alle på deres egen krop har oplevet respekt på forskellige måder.   Forestillingen ”R.E.S.P.E.K.T” spiller lørdag 11. juli kl. 12.00 på Jens Otto Krags plads og kl. 13.00 på Rådhustorvet. Det er 16 år siden tre højspændte lærere tog i mod de første 30 nervøse børn. Siden har 1049 børn og unge deltaget på sommerteaterskolen Kalima.