For 16. gang kan man møde 33 glade Kalima-teaterbørn i deres selvgjorte kostumer og med festlig sminke og eventyrlige frisure, når de spiller gadeteaterforestillingen ”Det du siger, er du selv!” – en forestilling om at respektere andre, hvordan man opføre sig ordentlig overfor hinanden og hvordan man kan opnå respekt fra andre. De 33 elever i alderen 8 til 13 år vil arbejde ud fra et delvist færdigt manuskript, hvor børnene arbejder med selv at udfylde de tomme huller i fortællingen. På kun fire dage vil børnene lave kostumer, scenografi og færdiggøre forestillingen. Den femte dag er børnene klar med en gadeteaterforestilling fuld af liv, energi og glade smil. Kom og oplev forestillingen ”Det du siger, er du selv!” lørdag 4. juli kl. 12.00 på Jens Otto Krags Plads og kl. 13.00 på Rådhustorvet.
 
Så de store
Ugen efter, altså næste uge, er det Kalimas 44 ældste elevers tur. De 44 elever er i alderen 13 til 23 år,  og skaber selv forestillingen fra bunden ud fra et givent tema. Temaet i år er respekt og de 44 elever vil angribe temaet fra alle tænkelige og utænkelige vinkler. ”Hvad er det for noget med den der skide respekt, som ingen af os åbenbart har, er det noget man kan få tilskud til eller trække fra i skat, eller kræver man simpelthen bare RESPEKT”(udpluk fra sangen Respekt med Tv2).
Du skal behandle mig med respekt, din store klamme idiot! Hvordan opføre man sig respektfuld med respekt for sig selv og andre. Der bliver besøg af en indvandre, BZ’er, graffitimaler, ex. udsendt soldat, folk der alle på deres egen krop har oplevet respekt på forskellige måder. Sammen med div. workshops og gæsterne omdanner eleverne emnet respekt til en gadeteaterforestillingen.
De 44 energifyldte unge kommer i hjemmelavede fantasifulde kostumer, med vildt og fantasirigt hår. Forestillingen ”R.E.S.P.E.K.T” spiller lørdag 11. juli kl. 12.00 på Jens Otto Krags plads og kl. 13.00 på Rådhustorvet.
 
KALIMA-ånden
Det er 16 år siden tre lærere tog i mod de første 30 nervøse børn. Siden har 1049 børn og unge deltaget på sommerteaterskolen Kalima. De har alle skrevet sig ind i Kalimas historie og har været med til at skabe den særlige ånd, som sommerteaterskolen er kendt for.
På Kalima sættes en stor ære i at respektere hinanden og hinandens forskelligheder. Det er nemlig i forskellighederne, det spændende møde opstår og nyt kan begynde. På Kalima sættes nærvær i fokus. Øjeblikket hvor man er, ser, lytter, føler, deltager, giver, mærker og sanser, får man respons, energi, glæde og fællesskab. Eleverne oplever, hvordan deres samvær bliver til noget, vokser, udvikler sig, bliver stærkt og eksisterer.
 
Særlig tak
Teaterskolen Kalima er støttet økonomisk af Kultur- og fritidsudvalget. Derudover støtter Gaia Outsider Museum, Remida, Kirkens Korshær og JP bageren i Dronningborg med uvurderlige naturalier.