Efter succesfuld test er Randers klar til at gå videre med opførelsen af en 200 meter lang vandrutsjebane, som bliver en nyskabelse ved Randers Ugen om godt en måned
 
Forestil dig at stå på en tre meter høj rampe og kort derefter liggende på en luftmadras, hvor du suser ned igennem en 200 meter lang vandrutsjebane, der ender i en lille sø. I tre uger er der blevet arbejdet intenst på at skabe Randers City Slide. Det bliver Danmarks længste glidebane med vand og skum sprøjtende ud til alle sider, der om godt en måned præsenteres midt i den kronjyske hovedstad. Det sker lørdag 15. august som en nyskabelse i Randers Ugen.
Randers City Slide bliver til i et tæt samarbejde mellem Randers Kommune og Randers EgnsTeater. Projektet finansieres gennem Kulturaftalen Østjysk Vækstbånd, der som strategi siden 2012 har arbejdet på at skabe levende byrum i byen. Eventen skal skabe synlighed om det forstående byudviklingsprojekt ”Byen til vandet”, hvis hovedformål i store træk er at skabe en bedre forbindelse mellem Randers Midtby, havnen og Gudenåen.
”Vi vil gerne give borgerne en mulighed for nye aktiviteter i byrummet. Samtidig er Randers City Slide et eksempel på, hvordan man kunne få byen ned til vandet,” siger projektkoordinator Mette Bjærge.
Midt i juli-varmen har arrangørerne testet konceptet på en mindre del af vandrutsjebanen, som er bygget af tømrerfirmaet Vinther Lassen og Fjordblink Swimming Pools. Fjordblinks direktør Henning Børgesen gik selv i front for at teste både underholdningsværdi og sikkerhed.
”Det var virkeligt sjovt – specielt detaljen til sidst med at man lander på vandet og det sprøjter op. Det er virkelig fantastisk. Og testen gik helt efter bogen,” fortæller Henning Børgesen.
Testbanen er nu taget ned igen og de to virksomheder bygger den endelige udgave af Randers City Slide til 15. august. Her vil vandrutsjebanen blive sat op for én dag på Østervold.