Årets Randersborger besøger torsdag 10. september Randers Biblioteks “Lokale Ord på Scenen” og fortæller om sin nye bog. Andre Randers-forfattere lægger også vejen forbi i løbet af efteråret
 
Årets Randersborger er sognepræst Flemming Kloster Poulsen, og han besøger på selve udgivelsesdagen Randers Bibliotek og fortæller om sin nye bog “Litteraturens spejl”. I bogen viser Flemming Kloster Poulsen, hvordan man i selskab med romaner af blandt andre Dostojevskij, Ida Jessen, Jens Christian Grøndahl og Kerstin Ekmann kan tage livtag med tilværelsen og få greb om, hvad meningen er med det hele, og det er ud fra dette, han fortæller på biblioteket 10. september fra kl. 17.
Dette er samtidig startskuddet på “Lokale Ord på Scenen”, som er et tilbud, hvor man sidste torsdag i hver måned kan høre litterære ord med lokalt islæt på Randers Bibliotek. En række lokale forfattere inviteres op på scenen midt i biblioteket og sætter fokus på litteratur, der på den ene eller den anden måde har sit udspring i Randers.
Den næste, lokale forfatter i rækken bliver Trine Christensen, som vil fortælle om sin bog “Saving Elizabeth”, der tager udgangspunkt i 1980’ernes Randers. Bogen er udgivet som e-bog og forfatteren fortæller også om sine erfaringer med udgivelsen af en e-bog. “Lokale Ord på Scenen” med Trine Christensen er torsdag 24. september.
“Lokale Ord på Scenen” i oktober falder sammen med Spil Dansk-dagen, hvor der over hele landet bliver sunget og spillet på dansk. Derfor bliver de lokale ord på scenen i dagens anledning sunget. Biblioteket får besøg af elever og lærere fra Randers Musikskole, som både synger for og spiller til fællessang på dansk.
Torsdag 26. november får “Lokale Ord på Scenen” besøg af tandlæge Lars Forring, som fortæller om sin udgivelsesaktuelle roman “Flugten fra Golgatha” samt de to andre romaner, han har skrevet.