Der er præsentation af ny dobbelt-cd med musik af Christian Præstholm indspillet i Sct. Mortens Kirke af komponisten selv tirsdag 15. september kl. 19.30
 
Organist ved Sct. Mortens Kirke, Christian Præstholm, præsenterer ved en koncert 15. september numre fra sin seneste cd-udgivelse. Ved koncerten spiller Christian Præstholm et uddrag af sine over 200 meget forskelligartede orgelkoraler, hvoraf de 52 nu findes indspillet på det instrument hvortil de fleste er skrevet.
Men hvorfor kan man ikke høre hans orgelkoraler på cd?
”Det er et spørgsmål jeg ofte har fået”, fortæller Christian Præstholm.
”Siden jeg i 2009 udgav omkring 50 koralbearbejdelser i 4 bind har jeg mærket en stadigt stigende interesse for min musik. De 50 koralbearbejdelser, som var blevet til over en periode på 17 år, blev så overvældende godt modtaget blandt anmeldere, organistkolleger og andre, at jeg fik blod på tanden og har nu her godt seks år senere komponeret og udgivet 15 bind med omkring 200 orgelkoraler.
En orgelkoral er den tekniske betegnelse for et stykke musik for orgel som er bygget over en salmemelodi (= en koral).
Siden hans ansættelse ved Sct. Mortens Kirke har menigheden kunne høre et stort udvalg af disse orgelstykker enten ved gudstjenestens begyndelse eller afslutning eller ved koncerter. Gennem adskillige år har man også på radioens P2 kunne høre et udvalg af orgelkoralerne i den radiotransmitterede morgenandagt fra Københavns Domkirke, ligesom de jævnligt bliver spillet i store såvel som små kirker over hele landet.
“Jeg er superglad over nu at kunne præsentere denne dobbelt-cd med et repræsentativt udvalg, indspillet på et af Danmarks bedste instrumenter” fortæller Christian Præstholm.
 
Om organisten
Christian Præstholm har været organist ved Sct. Mortens Kirke i Randers siden 2007. Herudover er han lærer i kirkemusik og musikteori ved Det jyske Musikkonservatorium og aktiv som koncertorganist, kammermusiker og komponist.
Uddannet organist og musikteoretiker fra Det jyske Musikkonservatorium i Århus med debut fra solistklassen i 1999 samt to års videregående studier i Paris og London. Medlem af Dansk Komponistforening. Og så har Christian Præstholm skrevet værker for kor, orgel, forskellige solister og kammerensembler.