Randers Bibliotek står bag temadag om iværksætteri og innovation i samarbejde med Danmarks Radio og Erhverv Randers
 
På lørdag 26. september fra kl. 10-14 kan man få svar på de fleste spørgsmål om iværksætteri og innovation på Hovedbiblioteket i Randers. Randers Bibliotek står bag temadagen i tæt samarbejde med Erhverv Randers og DR. Dagen byder på inspiration og viden om iværksætteri og innovation, man kan få gode råd og vejledning af Erhverv Randers og møde lokale iværksættere, der fortæller deres historier. Bysekretariatet vil også fortælle om projektet Business Talents, der har til formål at fremme iværksætteri i Nordbyen.
Biblioteket har valgt at sætte fokus på iværksætteri og innovation, ikke kun fordi temaet er top aktuelt, men også fordi bibliotekerne har en vigtig opgave og stor rolle i at fremme innovation i samfundet og bidrage til dannelsen af kreative og innovative borgere.
Dels kan bibliotekerne understøtte iværksættere ift. informationssøgning, markedsinformation og hjælp ift. digitalisering, dels kan bibliotekerne åbne op for de mange nye ideer og opfindelser, som gemmer sig i branchen. Biblioteket kan skabe rum for møder, hvor nye ideer og innovation opstår.
 
Innovationskraft
Det går for første gang i flere år bedre for iværksætterne herhjemme. Der bliver flere af dem og i samme takt, er der stigende fokus på iværksætteri og entreprenørskab i uddannelsessystemet – lige fra grundskole til Ph.d.
Der ligger en enorm innovationskraft inden for iværksætteri. Opstart af virksomheder skaber dynamik i erhvervslivet og øger dermed konkurrencen og produktiviteten. Spændende idéer og succesfulde opfindelser kommer op til overfladen og bliver til produkter og serviceydelser, der kommer hele samfundet til gavn. Iværksætteri og innovation er derfor utrolig vigtig for Danmarks fremtid!
Alligevel er det stadig svært for iværksætterne at få deres firmaer til at vokse og mange oplever også, at det er svært at få finansiering samt vanskeligheder med at overskue de mere praktiske aspekter ved livet som selvstændig – såsom moms og skattespørgsmål og -regler.
Danmarks Radio tænker samarbejdet med biblioteket relevant, netop fordi bibliotekerne har besøgende fra alle dele af samfundet og kan hjælpe med viden og oplysning:
”Når DR sætter fokus på et emne som iværksætteri, er det fordi, vi gerne vil bidrage til at oplyse om entreprenørskab i Danmark. Mange mener, at iværksætteri er vigtigt for, at Danmark også i fremtiden kan skabe jobs i landet og begå sig internationalt. Her er det fx interessant at vise, at mange danskere har kreative ideer og iver efter at skabe egen forretning”, siger Pil Gundelach Brandstrup, Kanalchef for DR1.