Igen i år er der masser af fornøjelige, spændende og udfordrende aktiviteter i efterårsferien.
I efterårsferien lægges der nemlig op til, at børn bruger hænderne, hovedet, ørerne, stemmen, hjernen, øjnene og fødderne BørneKultur Ugen
 
Det er en fast tradition, at Kulturelt Samvirke koordinerer og arrangerer en masse spændende aktiviteter for børn i efterårsferien. Således er det 18. gang, at Kulturelt Samvirke med BørneKultur Ugen inviterer børn til at være aktive i deres ferie.
Programmet er tilrettelagt, så der både er aktiviteter til børn, af børn og med børn – det vil sige børnene er såvel tilskuere som aktive.
Forældre og andre voksne opfordres til at hjælpe børnene med at få tilrettelagt en oplevelsesrig uge, og børnene er altid velkomne til at tage forældre, bedsteforældre, søskende og venner med til de mange aktiviteter.
Det kan være, man har lyst til forsøg sig som lystfisker og få en go sild på krogen eller få en på sylten i stunt workshoppen. Man kan prøve sig af som rytter eller nøjes med at klappe en sød hest. Der kan danses eller svinges med penslen som kunstmaler.
Børn kan tage deres bamse med til et brag af et hyggelig bamsebal, eller er man mere til det seje, er der ridderfest. Piger kan også øve sig i at stritte med lillefingeren til te-selskab for prinsesser.
Der kan byttes legetøj, prøves mega dart, cheerleading, eller man kan træde op på de skrå brædder og være med til at lave en eventyrlig teaterforestilling. Mulighederne er mange, og man kan se det hele i programmet, som også kan findes på bornekulturugen.dk. Der er ingen undskyldning for at sidde og kede sig i efterårsferien.
På Fritidscentret eller Børnebiblioteket kan man få programmet i hånden og bladre i det.
Næsten alle aktiviteter er gratis, så alle kan være med, for det skal være lysten der driver værket og ikke pengepungen.
BørneKultur Ugen har fået økonomisk hjælp fra Kultur og fritidsudvalget Randers kommune, Radio ABC, Underværket, Jutlander Bank, NordiskFilm Biografer, FOA, BUPL Østjylland og Dans Metal.