Socialudvalget har besluttet at give i alt 180.000 kroner til projekter, hvor frivillige og kommunale tilbud i fællesskab laver aktiviteter for socialt udsatte borgere. Pengene kommer fra de såkaldte § 18 S midler, hvor ”S” står for samskabelse. FitforKids vil hjælpe overvægtige børn i samarbejde med sundhedsplejen og er en af de foreninger, der får støtte
 
”Vi er utrolig glade og stolte over at få en andel i § 18 S midlerne som gør, at vi nu kan åbne et FitforKids-hold i Randers i samskabelse med sundhedsplejen. Med et FitforKids-tilbud i byen kan alle de børn, der har lidt for meget på sidebenene og som ikke føler sig hjemme i sportens verden, få et fritidstilbud, der giver dem en sundere livsstil og det sociale fællesskab, vi kender fra idræts- og foreningslivet,” siger Pelle Plesner, der er stifter af FitforKids.
FitforKids har afdelinger flere steder i landet og altså nu snart også i Randers. Foreningen har fået bevilget 31.500 kr. af socialudvalget fra de såkaldte § 18 S midler, hvor ”S” står for samskabelse. Pengene vil gå til at uddanne frivillige, der kan stå for sjov og effektiv træning med børnene og kostvejledning til familierne. Derudover skal pengene gå til udstyr og materialer, som familierne får som del af programmet. Det drejer sig om livsstilsbøger, foredrag, smart-phone app, kostplaner, coaching-bøger, sociale events, motionsløb, nøgleringe til børnene og meget mere.
 
180.000 kroner bliver delt ud
Baggrunden for uddelingen af § 18 S midler er, at socialudvalget i år har øremærket en del af § 18 midlerne, som hvert år støtter frivilligt socialt arbejde, til formålet. I alt har socialudvalget besluttet at uddele § 18 S midler for 180.000 kroner.
”Med § 18 S midlerne har vi ønsket at sætte særlig fokus på projekter, hvor frivillige organisationer laver aktiviteter for socialt udsatte borgere i samarbejde med kommunale tilbud. Jeg synes, der er rigtig gode projekter blandt ansøgningerne, og jeg ser frem til, at de nu bliver virkelighed og kommer borgere i Randers Kommune til gavn,” siger Louise Høeg, der er formand for socialudvalget i Randers Kommune.
Randers Kommune har fået 11 § 18 S ansøgninger, hvoraf der bliver bevilget penge til syv projekter. Ud over FitforKids er der blandt andet penge til Børsterne, hvor frivillige tilbyder gratis tandbehandling til socialt udsatte i samarbejde med det kommunale værested Perron 4. Og til Foreningen Nyt Liv, hvor tidligere misbrugere i samarbejde med Rusmiddelcenter Randers vil etablere Café Rusfri.
§ 18 S midlerne kommer som nævnt fra § 18 midlerne, som kommunerne hvert år uddeler til at støtte frivillige organisationers sociale arbejde. Pengene bliver givet dels for at sætte nye initiativer i gang og for at fastholde igangværende aktiviteter. Randers Kommune har i alt uddelt § 18 midler for godt 2 millioner kroner i 2015, heraf altså 180.000 til § 18 S.