Unge, der vil have indflydelse på den lokale ungekultur og andre tiltag henvendt til unge i Randers kommune, kan i disse uger tilmelde sig som kandidat til det kommende Ungeråd. Selve valghandlingen finder sted i perioden 18.-29. januar, men inden da kan alle unge fra Randers Kommune i alderen 15-25 år stille op til valget
 
Unge i Randers Kommune får med et nyt Ungeråd en unik mulighed for at få indflydelse på det lokale ungdomsliv. I de første uger af januar måned kan man lade sig opstille som kandidat til Ungerådet og selve valget til Ungerådet foregår sidst i januar. Fra februar vil Ungerådet været nyt forum for udviklingen af nye tiltag for unge i hele kommunen.
Ideen til et Ungeråd kommer fra Randers Byråd, der ønsker at gøre de unge til vigtige
sparringspartnere, når det handler om beslutninger der vedrører unge. Politikerne vil lytte til Ungerådet, der blandt andet vil kunne bede politikerne i Byrådet eller fagudvalg om at se på en konkret sag. Medlemmerne af Ungerådet skal derudover selv beslutte, hvilke konkrete emner de skal beskæftige sig med.
Ungerådet kan have op til 21 medlemmer. For at få en så bred repræsentation som overhovedet muligt for hele Randersområdet, er kommunen blevet inddelt i syv valgdistrikter. Distrikterne fremgår alle af www.ungevalg.dk hvor interesserede unge, der vil være en del af Ungerådet kan tilmelde sig som kandidat frem til 17. januar. Dagen efter begynder selve valghandlingen.
Med sloganet – ”Din stemme – din interesse” – kan alle unge i alderen 15-25 år, der er bosat i Randers Kommune, stille op som kandidat og stemme til valget. Selve valget forgår i de turnerende valgtrailere, som kommer rundt til skoler og uddannelsesinstitutioner. Derudover vil valgbussen komme forbi Randers Busterminal, Østervold, Rådhustorvet og Kulturhuset. Der vil i hele valgperioden dagligt være et stationært valgsted på Kaosambassaden ved J. O. Krags Plads.
På valg-hjemmesiden – www.ungevalg.dk – finder man en oversigt med datoer for de enkelte valgsteder.