Samtidig med at den lokale camp for naturvidenskab åbner for tilmeldinger af elever i 4.-7. klasse kan arrangørerne glæde sig over at konceptet bliver udbredt til andre kommuner
 
I snart seks år har skoleelever i den kronjyske hovedstad haft en Randersledes mulighed for at beskæftige sig med naturvidenskab. Det var nemlig i efteråret 2010, at de første 8. klasser fra Randers Kommune havde muligheden for på tværs af flere skoler at udforske deres interesse og talent for naturfag. Siden er Science Camp Randers blevet udvidet flere gange, så campen i dag dækker 4. – 9. klasse. Flere hundred elever har modtaget tilbuddet, der er med til at gøre naturvidenskab mere synlig for eleverne.
”Netop derfor er andre kommuner begyndt at interessere sig for, hvad vi laver her i Randers. Overalt arbejder man med en målsætning om at få flere elever til at interessere sig for naturvidenskab. Det gør man blandt andet fordi uddannelserne inden for dette område har oplevet en dalende interesse, og der er og brug for dygtige forskere inden for feltet,” fortæller Jens Madsen, der som lærer på Randers Realskole er en ud af ni koordinatorer for Science Camp Randers.
 
Eksporteres
Det særlige ved initiativet er blandt andet at kommunens folkeskoler og den kommunale ungdomsskole har et tæt samarbejde med de private skoler. Derudover bliver der samarbejdet på tværs at uddannelsessektoren med eksempelvis ungdomsuddannelser og universiteter. Campen er på den måde også med til at bygge bro for eleverne fra grundskolen til den videre uddannelse. Science Camp Randers får desuden besøg af landets mest ankerkendte forskere inden for naturvidenskaben.
For eksempel får 8. klasserne 21. januar besøg af astrofysiker ved Niels Bohr Institutet, Anja Cetti Andersen. Tidligere har der også været besøg af rumfartsforsker Line Drube fra det tyske rumfartsinstitut i Berlin samt chefdesigner af rumsonden Rosetta, Hans Jensen, fra virksomheden Terma.
”Det er netop denne unikke sammensætning, der gør at Viborg Kommune er interesseret i Science Camp-konceptet. I flok kan man løfte meget mere og skabe et sammenhængende tilbud. Derudover ser vi rent faktisk en stor interesse hos eleverne, det kræver dog blot, at de rette tilbud er til stede,” fortæller naturfagskoordinator for Viborg Kommune, Janus Halkier.
I Viborg har de første 100 elever fra 4.-6. klasserne været på Science Camp i efteråret. Projektleder på Viborg Gymnasium og HF, Peter Arnborg Videsen, ser det som en vigtige forudsætning for at eleverne kan få en stærk og vedblivende interesse for naturvidenskab.
”På gymnasiet har vi en naturvidenskabelig studieretning. I den sammenhæng kan det være vigtigt for eleverne at kunne udvikle deres talent for naturvidenskab i de tidligere klasser. Det kan være med til at fastholde interessen for naturvidenskab,” fortæller Peter Arnborg Videsen.