“Transportbranchen og kontorarbejde hang mig til sidst ud af halsen, og jeg trængte i den grad til at prøve noget nyt. Da jeg så fik et job som lærervikar opdagede jeg, hvor udfordrende, givende og spændende det er at undervise. Jeg blev simpelthen bidt af det”
 
Thomas på 43 år har i det meste af hans liv arbejdet med transport og logistik, men et job som lærervikar på den lokale folkeskole, gav ham smag for at undervise. Nu er Thomas, ved siden af jobbet som lærervikar, i gang med den digitale læreruddannelse ved UC SYD.
Som 43-årig familiefar med kone og tre børn er det dog ikke bare sådan lige at begynde på en uddannelse.
“Vi talte en del om det derhjemme, og vi regnede på, hvad der kunne lade sig gøre rent økonomisk. Jeg havde lyst til at uddanne mig til lærer, men samtidig skulle det kombineres med et arbejde. Efter lidt research fandt jeg ud af, at jeg kunne tage læreruddannelsen som et fjernstudie ved UC SYD, og det virkede som den ideelle løsning for mig og os som familie”.
Og selvom Thomas bor i Fårup, og uddannelsesstedet ligger i Syddanmark, kan hverdagen hænge sammen.
“Jeg studerer jo digitalt, så jeg behøver ikke at sætte mine ben på uddannelsesstedet. Det er jo det, der er så smart – at uanset hvor i Danmark eller verden du befinder dig – kan du læse til lærer. Og samtidig får jeg en hel masse erfaring, fordi jeg arbejder på den lokale folkeskole ca. 30 timer ugentligt”.
Desuden føler han at han levere en bedre undervisning end før han startede på læreruddannelsen.
“Det er altså en god fornemmelse. At mærke, at studierne faktisk gør en markant forskel. Det faglige niveau er rigtig højt, så jeg udfordres og udvikler mig. Og så er det også rart at tænke på, at jeg, når jeg er nyuddannet, har fire-fem års undervisningserfaring allerede”, siger han.