Kanariefugle, parakitter og høns er kommet på ferie hos produktionsskolen Mimers Brønd. Til daglig passer skolens elever og ansatte fuglene i Doktorparken og de næste par måneder får de altså dem helt tæt på sammen med skolens landbrugsdyr.
”Vi har fået bygget nye bure og har lånt bure fra de lokale fugleforeninger,” fortæller forstander Karen Plesner, der ser frem til at skal have Doktorparkens fugle boende.
Sammen med Racedueforeningen for Randers og omegn, Randers Fugleforening og Randers Fjerkræklub er Produktionsskolen Mimers Brønd blevet engageret i kommunens udviklingsprojekt omkring Doktorparken.
”Det er et spændende samarbejde, hvor vi lærer meget af hinanden ekspertise. For eksempel kender hønseforeningen til en del brugbart foderudstyr, så man undgår af fuglenes vand fryser til is om vinteren,” forklarer Karen Plesner.
Produktionsskolen Mimers Brønd skal have fuglene boende frem til en ny voliere er klar til indvielse i Doktorparken senere på året.
Men det er ikke kun de velkendte gamle voliere der må lade livet i Doktorparken. Også hele toiletbygningen og den gamle kioskbygning skal rives ned. Frem vil skyde to bygninger – en til fuglene og en til velfærden, som det hedder i forvaltningssprog.
 
I trin
Men først skal der ske noget på legepladsen.
“Vi udvider legepladsområdet betydeligt”, siger leder af arbejdsgruppen for Doktorparken Linette Andersen.
“Lige nu er legepladsen omgivet af en halvcirkel af hæk. Det øger vi nu, så der komme to runde ringe mere til legepladsen”, fortæller hun.
Det er planen at legepladsen vil stå klar til starten af maj. Randers Byråd har bevilliget en ekstraordinær anlægningsbevilling på 400.000 kroner til en naturlegeplads.
Fornyelsen af Doktorparken vil ske i forskellige trin – først er det legepladsen så er et bygningerne og til sidst er det volierne, der bliver åbnet og fuglene flytter tilbage senere på året.
Det er en borgerundersøgelse der sidste sommer åbnede for ønskerne fra randrusianerne til den gamle folkepark. Gennem spørgeskemaer og borgermøder fik randrusianerne indflydelse på hvad de godt kunne tænke sig i parken for at bruge mere tid derude. Her var ønsket at toiletfaciliteterne blev bedre, og institutionerne havde ønske om et opholdsrum hvor tasker og madpakker kunne gemmes væk for vejr og vind.
“Det er der blevet lyttet til og derfor river vi nu den gamle bygning ned, for at få plads til at opfylde folks ønsker”, siger Linette Andersen.
Der bliver både almindeligt og handicaptoilet i parken og så bliver det muligt at bruge faciliteterne også i aften og weekendtimerne.
Folkene bag beslutningen er ikke bange for at det vil blive brugt som varmestue – tværtimod har man en forventning om at stedet vil blive brugt til formålet.
“Vi har set andre steder i byen at faciliteterne har fået lov til at stå ui fred og det forventer vi også vil ske i Doktorparken”, siger Linette Andersen.
 
Støt Doktorparken
Kommunen har taget initiativ til en folkeindsamling for at imødekomme et stort ønske hos mange randrusianere om at gentænke Doktorparken som et nyt grønt samlingssted. På lørdag 20. februar kan man møde Kultur og Fritid på Randers Messen i Arena Randers og få mere at vide om planerne. Samtidig kan man støtte projektet samt deltage i konkurrencen om at få en af parkens fugle opkaldt efter sig.
Der er i Randers og omegn et stort ønske om at gentænke den mere end 100 år gamle Doktorpark som et grønt samlingssted. Parken skal være et grønt åndehul i byen med fuglevoileren, en naturlegeplads og søen som de bærende elementer.
Med udgangspunkt i ønsket om at få skabt et grønt samlingssted har Kultur og Fritid lavet et oplæg, der indeholder en ny indgang med lindetræer og siddepladser, der går ned til søen, hvor fuglevolieren er på den ene side og naturlegepladsen på den anden side. Målet er at skabe rum til grønne pauser og til samvær, leg, læring og aktiviteter for alle aldersgrupper.
”Doktorparken er bestemt en prioritering for kommunen, og vi har erfaret, at der er en stor folkelig opbakning til Doktorparken og et ønske om at gentænke Doktorparken som et grønt samlingssted for alle aldersgrupper. Derfor har Randers Kommune besluttet at igangsætte en folkelig indsamling. Det er mit håb, at de mange randrusianere, som bærer Doktorparken i deres hjerte vil være med til at støtte op om projektet – det være sig borgere såvel som virksomheder,” siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Mogens Nyholm.