Det er elever fra Statsskolens studieretningshold og frivillig musiktilbud, der står bag konceptet. Sangsolister, kor og bands opfører blandt andet uddrag fra musicals som “Rent”, “Hair”, “Grease” og “High school Musical”. Det er alle musicals som har ungdommen selv som tema. “Rent” og “Hair” er nært beslægtede musicals. I begge møder man figurer og skæbner fra hverdagen lige uden for teateret, og det er lysten og retten til at leve livet uden for de konventionelle mønstre, der er kernen i begge forestillinger. “Grease” og “High school Musical” er for så vidt også beslægtede. Her gælder det eksplosive teenageforelskelser og kammeratskab i et ærkeamerikansk high school-miljø.
Musikken tegner dog vidt forskellige udtryk i disse musicals. Mens alle sange i “High school Musical” er umiddelbar popmusik, er “Grease” så afgjort en rock’n’roll-musical.
Det er som sagt sangsolister, kor og bands fra Randers Statsskole, der fremfører højdepunkterne fra disse forestillinger. Men musicalkoncerten byder også på et gensyn med “West Side Story”, som Statsskolen med stor succes opførte i november sidste år.
Over 2000 randrusianere oplevede forestillingen, som spillede fire gange. Det er en usædvanlig musical, som behandler aktuelle problemer omkring indvandring og integration, og hvor manglende respekt og tolerance mellem mennesker er i centrum. Endelig bliver der ved musicalkoncerten spillet korte uddrag af “South Pacific” og “Cabaret”, som var de musicals som Statsskolen opførte i henholdsvis 2014 og 2013.