Men Randers FC skal vinde fra start for at hænge på
 
Der er mange spørgsmålstegn, når snakken går om Randers FC-mulighederne og spillermaterialet i forårssæsonen 2016, hvor kronjyderne har muligheden for at hægte sig på toppen med premieresejr lørdag på hjemmebane mod SønderjyskE.
Randers FC har været forholdsvis passive med hensyn til handler. Kun angriberen Moussa Maazou er kommet til, mens der er sagt farvel til lejesvendene Patrick da Silva og polske Piotr Paezyszek, der nu i henholdsvis Brøndby og hollandske de Graafschaap.
Ingen tvivl om, at Randers FC skades- og karantænefri har et hold, der kan byde alle op til dans og på en god dag ikke er uden chance for sejr mod hverken FC Midtjylland, FC København, Brøndby eller SønderjyskE, men hvor god/stor er bredden?
I den sidste test mod Vendssyssel startede træner Todd med bl.a. Nicolai Poulsen, Mandla Masango, Alexander Fischer, Moussa Maazou og Jeppe Tverskov ude. Det er altså fem mand, man godt kunne se få plads i start 11’eren, så bredden er umiddelbart tilfredsstillende.
På bænken sad også Kasper Junker, Edgar Babayan, Mikkel Kallesøe, Joel Allansson, Jonas Bager og andenkeeper Jack Duncan, men de er et stykke væk fra en startplads.
Første test er hjemme mod Sønderjyske, og sønderjyderne skal tages alvorligt, for de er p.t. på fjerdepladsen – med Randers FC som nr. seks – og kan med sejr i Randers lørdag komme hele syv point foran Colin Todd & co, og så er der pludselig langt til toppen for Randers FC, der fik en god generalprøve lørdag med 3-0-sejr over Vendsyssel fra 1. division på mål af danske Erik Marxen, sydafrikanske Mandla Masango og svenske Mikael Ishak. Ved Ishaks scoring havde nyerhvervelsen Maazou sidste fod på assistdelen, og hans 25 minutter på banen viste, at han kan blive en savnet trussel i hovedspillet for alle danske forsvar.
På tilskuerpladserne sad Sønderjyske-trænerduoen Jakob Michelsen og Peter Enevoldsen, der før kampen spurgte meget interesseret ind til Randers FC-startopstillingen. Den gættede de ikke helt…
For den havde sendt Nicolai Poulsen på bænken, mens Mustafa Amini havde overtaget rollen som makker med Christian Keller på den centrale midtbane og med Kasper Fisker og Jonas Borring på kanterne. Bagude var Erik Marxen foretrukket på venstre back i stedet for Alexander Fischer, men om det også er opstillingen lørdag mod SønderjyskE er usikkert, for Colin Todd varslede inden kampen i lørdags, at der ikke var garanti for, at start-11’eren mod Vendsyssel var identisk med de 11, der starter mod SønderjyskE.
Møderne med SønderjyskE er som regel tætte, og i de sidste fem kampe er der kun scoret syv gange. Tre kampe er endt 1-1, én kamp er endt 0-0, og så vandt Randers FC i september på hjemmebane 1-0 på Mikael Ishaks sene scoring mod sønderjyderne, der allerede efter en god halv time blev reduceret til10 mand, da Adama Guira fik advarsel nr. to og dermed efterfølgende rødt kort.