”From Amadeus to Michael Jackson” er titlen på en koncert, som de verdensberømte Wiener Sängerknaben giver i Randers onsdag 2. marts klokken 19.30. Koncerten, der finder sted i Sct. Peders Kirke som det eneste sted i Danmark, er arrangeret af Kammermusikforeningen Brage og Sct. Peders Kirke med støtte fra Fonden ”Harmonien”, Randers Kommune og Statens Kunstfond.
 
Wiener Sängerknaben, som danskerne kunne opleve ved den tv-transmitterede nytårskoncert fra Wien i år, har eksisteret siden 1498. I dag består koret af godt 100 sangere mellem 10 og 14 år, fordelt i fire koncertkor. Repertoiret er bredt og går fra middelalder til nutid og fra motetter over lieder til popmusik.
Et kor med 26 af disse talentfulde drenge kommer til Randers. Under ledelse af dirigenten Manolo Cagnin synger de bl.a. kantaten ”Dir, Seele des Weltalls” af Mozart, uddrag fra ”Gloria” af Vivaldi, ”Ave Maria” af Schubert, ”Zigeunerleben” af Schumann, ”An der schönen blauen Donau” og ”Tritsch Tratsch” af Johann Strauss II, katteduetten af Rossini, de populære, italienske sange ”O sole mio”, ”Volare” og ”Santa Lucia” samt ”We Are the World” af Michael Jackson og Lionel Ritchie.
 
300 koncerter om året
Indtil 1918 var Wiener Sängerknaben tilknyttet Habsburger-hoffet, men i 1920´erne blev koret en privat forening. De fire kor giver godt 300 koncerter om året på turneer over hele verden. Det er siden 1926 blevet til ca. 1000 turneer i 97 forskellige lande.
Desuden optræder drengene regelmæssigt sammen med medlemmer af bl.a. Wiener Philharmonikerne foruden i oratorier og symfoniske værker sammen med fremtrædende symfoniorkestre i Europa.
Siden 2012 har Wiener Sängerknaben deres egen koncertsal i Wien. Her præsenterer korene deres nyeste programmer, verdensmusik og børneoperaer. Drengene optræder desuden regelmæssigt i produktioner på Wiener Staatsoper og Wiener Volksoper.
Wiener Sängerknaben har medvirket i en række tv-programmer samt i dokumentarfilmene ”Silk Road” fra 2008 og ”Bridging the Gap” fra 2013, begge skabt af New Yorker-instruktøren Curt Faudon.