”Når vi går rundt og samler affald, er vi levende rollemodeller, der skal få folk til at tænke over ikke at smide affald på offentlige steder i Randers,” siger Alice Steinov, der har samlet affald i et års tid sammen med en flok frivillige i gruppen ”Hold Randers ren.”
Gruppen blev etableret for et par år siden, og de frivilliges arbejde med at samle affald har båret frugt nogle steder i Randers:
”Vi kan se, at der er mindre affald de steder, hvor vi kommer jævnligt. Jeg tror, det handler om, at folk er begyndt at lægge mærke til os, når vi kommer rundt. Derfor bryder de sig ikke om at smide affald, da de ved, det er os, der samler op efter dem,” siger Jacob Jørgensen.
”Det giver mig stor glæde at kunne gøre noget for min by og at gøre en forskel,” forklarer han sin motivation til at samle affald. Jacob Jørgensen startede med at samlede affald for et par år siden:
”Jeg gik den samme vej til og fra arbejde hver dag, og så det samme affald, der bare lå og flød på gaden. Det kunne jeg ikke leve med, og derfor gik jeg i gang med at samle skrald. Jeg oprettede gruppen ”Hold Randers ren” sammen med andre, der også brænder for at bo i en by, der er pæn og ren.”
 
Stor anerkendelse