På Randers Naturcenter kan man skyde påsken i gang ved at deltage i det årlige påskearrangement, som blandt andet byder på farvning af æg, pileflet og servering af suppe, der tilberedes over bål
 
Julen varer desværre ikke lige til påske, men påsken er en dejlig tid med familiehygge og påskepynt, og den første dag i påskeferien er en oplagt mulighed for at starte det hyggelige samvær med familien.
Lederen af Randers Naturcenter Helle-Marie Taastrøm byder ung som gammel velkommen til årets påskearrangement, hvor der er fokus på en god naturoplevelse og det sociale samvær med familien. Også i år taler Randers Naturcenter til deltagernes kreative side.
”I stedet for at købe færdiglavet påskepynt kan man lave sin egen pynt af naturens egne materialer,” siger Helle-Marie Taastrøm.
Påskearrangementet foregår ude i det fri hos Randers Naturcenter lørdag d. 19. marts klokken 10-14. Man er velkommen til at medbringe sin egen madkurv, og der bydes på en let frokost i form af suppe tilberedt over bål omkring klokken 12.
 
Kreativitet og socialt samvær
Medarbejderne hos Randers Naturcenter lægger vægt på påskearrangementets sociale og kreative aspekt. Børn såvel som voksne udfolder deres kreativitet ved både pileflet og farvning af æg. Der er tid til fordybelse på Randers Naturcenter og tid til hyggeligt socialt samvær.
”Uanset om man laver pileflet eller farver æg, kan man fordybe sig og tage sig god tid sammen med familien,” udtaler Randers Naturcenters leder Helle-Marie Taastrøm.
Børnefamilier, bedsteforældre med børnebørn og voksne uden børn er alle velkomne. Påskearrangementet er populært og sidste år deltog 200 personer, ung som ældre, så der er rig mulighed for at snakke med sin familie, sin bedre halvdel og de andre deltagere.
 
Frisk luft og i ét med naturen
Påskearrangementet hos Randers Naturcenter foregår i naturskønne omgivelser. Naturcenterets medarbejdere har gjort materiale klar til pileflet, og man kan derudover selv i naturen omkring naturcenteret finde de ting, man gerne vil farve æggene med.
”Hvis man gerne vil farve æg, så skal man finde for eksempel blomster og blade, som man pakker ind sammen med de æg, man har pustet. De skal koge i cirka 20 minutter, mens farven fra naturmaterialerne trænger ind i æggeskallen. Den specielle farvningsmetode gør, at man kan præge udseendet på det enkelte æg,” fortæller Helle-Marie Taastrøm.
Arrangementet er gratis, og man kan bare møde op. Hver deltager får tilbudt to hvide æg til farvning, og hvis man ønsker at farve flere æg, kan man selv medbringe ekstra.