Til dem som vil investere i ny kunst eller blot hente inspiration – måske til noget nyt på væggene i anledningen af lysets og forårets kommen. Randers Art Week byder i dagene 18.-28. marts på mere end 30 forskellige udstillinger. Der er lagt op til en god oplevelse med alt fra billedkunst til skulpturer og fotografier
 
Påsken er traditionen tro for mange også tiden til at besøge gallerier og udstillinger for at se på kunst. I Randers markeres højtiden ved at åbne det kunstneriske skattekammer til områdets mange gallerier, kunstværksteder og museer.
 
Oplev små og store udstillinger
Udstillingerne spænder fra den enestående mulighed for at opleve internationalt videokunst på Randers Kunstmuseum til at besøge den lokale billedkunstner i hendes lejlighed, hvor hele boligen emmer af kunst. På kunstmuseet sætter otte kvindelige kunstnere fokus på hverdagen med deres nyskabende og eksperimenterende måde at bruge video-mediet på. Og hjemme hos kunstner Mia Brejnholm Nielsen kommer man helt tæt på en billedkunstners hverdag og arbejde med udstillingen ’Lejligheds Vis Kunst’.
Randers Art Week 2016 giver samtidig gæster en mulighed for at besøge et af Danmarks største gallerier. I 42 år har ’Galleri Art Corner’ solgt og udstillede kunst. Her kan man blandt andet opleve værker af Jørgen Waring, som har slået sit navn fast i store dele af verden. Blandt hans tidligere kunder er så prominente verdensnavne som Frank Sinatra og Roger Moore samt mange andre kendisser.
 
Enestående Disney-kunst
Randers er for eksempel også hjembyen for Europas største galleri med Disney-kunst og Disney-relaterede samlerobjekter ’Disneyana+ ’. Galleriet udstiller og forhandler blandt andet værker af Andebys fadder, den verdensberømte Disney-tegner, Carl Barks, hans kunstneriske arvtager, Patrick Block, samt den ligeledes populære Disneytegner og -forfatter Don Rosa.
Mere end 100 effekter udstilles og sælges fra galleriet. Mange af effekterne er så specielle, at de kun findes i et eksemplar. Der er således god mulighed for at lave en attraktiv investering. Er man derimod blot ude efter en god oplevelse er ’Disneyana+´ galleriet, hvor alle ens barndoms fortællinger fra Andeby bliver genoplevet. Som noget nyt kan Disney-galleriet byde på en dansk Disney-kunstner. Peter Nielsen, som er født i Randers, tegner storyboards til spillefilm og reklamefilm. Nu begår Peter sig også som talentfuld kunstner i Disney-universet.