På Randers Kunstmuseum er der aktiviteter for både børn og voksne i påskeferien fra18. marts til 28. marts. Der arrangeres omvisninger i museets aktuelle særudstillinger, og for de yngre gæster vil der være påskeskattejagt, hvor man kan lære mere om påskens farver og symboler
 
Man kan også male kunstpostkort og lade sig inspirere af museets mesterværker. Måske påskeharen kigger forbi i al hemmelighed med en lille påskebelønning…?
Søndag 20. marts kl. 14 og fredag 25. marts kl. 14 er der offentlig omvisning i museets aktuelle særudstillinger; “Hverdagsbilleder” – “Videokunst i flere dimension” og “Enclave – Lars Bang som vises i museets kunstlaboratorium”. Der skal kigges på videokunst, hvor værkerne på hver deres underfundige måde beskæftiger sig med den hverdag alle kender. Publikum begiver sig også ind i Lars Bangs billedunivers med fortællende elementer, barske såvel som håbefulde.
Hvad farve har en UFO og hvordan synes man en solnedgang skal se ud? I påskeferien kan man på Randers Kunstmuseum male og eksperimentere med sine egne kunstpostkort. Man kan lade sig inspirere af flere af museets store mesterværker. Man kan også tage på påskeskattejagt, og lære mere om hvorfor vi bl.a. pynter med gult til påske. En lille påskebelønning vil blive uddelt når skattejagten er gennemført.
 
En del af Artweek
I weekenden 19. og 20. marts og i påskedagene fra 24. til og med 28. marts byder kunstmuseet på gratis kaffe og te og småkager. Kulturhusets cafe er åben tirsdag 22. marts og onsdag 23. marts  fra kl. 10.30 til 15.30 og byder på lette anretninger, kager og kaffe.
Randers Kunstmuseum er en del af Randers Art Week, og holder i anledning af påsken åbnet 2. påskedag – mandag 28. marts fra kl. 10 til kl. 16. (Mandag 21. marts holder museet lukket). Omvisningerne er gratis efter betalt entré til museets særudstilling. Der gratis entré til museets faste samling og børneaktiviteterne er ligeledes gratis.