Turbulent tid i Freja Bordtennis tæt på afslutning
Randers Frejas bordtennisafdeling, stiftet i 1950, står ved en skillevej, der enten fører mod lukning eller til fusion med Team Nørreå, der hører til i Viborg Kommune og p.t. i spillerstaben blandt andet har den tidl. Freja-spiller Nick Sommer.Det er ledelsesproblemer, der i længere tid har plaget afdelingen og nu er årsag til den kritiske situation. Der har kort og godt manglet personer til at indtræde i bestyrelsen, men nu er der fundet en mindre flok, der er klar til at gøre en indsats.”Vi vil prøve at bevare afdelingen i Freja-regi – eller indgå i et samarbejde med Nørreå,” siger Morten Lejel, der er en af dem, der er gået med i bestyrelsesarbejdet.I mange, mange år var Bjarne Sørensen stort set identisk med Freja Bordtennis, men som alle andre bliver han ikke yngre, og siden hans tilbagetræden fra lederposterne i Freja Bordtennis er det indtil nu kun gået én vej, og problemerne blev da ikke mindre, da formand Oskar Søndberg for år tilbage forsvandt fra den ene dag til den anden.
ProblemernePå en ekstraordinær generalforsamling i december fik man valgt en bestyrelse, men mange – om ikke alle – var mere eller mindre tvunget til at modtage valg for at holde afdelingen kørende. På samme generalforsamling besluttede man via afstemning at forsøge at redde stumperne og komme videre. Et forslag om lukning blev nedstemt ved den lejlighed,Inden den ekstraordinære generalforsamling havde man i et halvt år kørt uden formand, og kassereren Morten Hald havde også valgte at stoppe efter kort tid på posten.Jens Michael Hald Sørensen, der var cheftræner i ungdomsafdelingen, påtog sig dengang – opfordret af de resterende bestyrelsesmedlemmer – jobbet som formand, Torben Gaarn blev kasserer, mens de tilbageværende bestyrelsesmedlemmer fordelte de øvrige poster.Det var en hård kamp, for økonomien var dårlig samtidig med, at medlemstallet faldt drastisk.Der var flere muligheder:- at opløse afdelingen og lade den genopstå hos Randers Sportsklub Freja Atletik. – at fortsætte, hvis nogen havde lyst til at træde ind i stedet for den nuværende bestyrelse. – at gå i samarbejde med Team Nørreå, der for ganske få år siden var med i elitedivisionen for herrer, men nu efter spillerafgang er at finde i 2. division.
Rekonstruktion Der blev dengang besluttet at udskyde beslutningen om opløsning af klubben og køre videre indtil den ordinære generalforsamling.Den er nu afholdt, og her stoppede Jens Michael Hald Sørensen som formand, ligesom Michael Als stoppede som bestyrelsesmedlem. De resterende fortsatte, men primært fordi der kom et forslag om samarbejde med Team Nørreå, der foreslog at starte helt forfra med en helt ny klub.Det forslag ønskede de deltagende Freja-klubbestyrelsesmedlem-mer – bl.a. hovedformand René Skjøde Andersen – ikke at bremse og opfordrede til at starte arbejdet med at rekonstruere bordtennisafdelingen enten som en fortsat del af Randers Sportsklub Freja eller som en selvstændig klub.På den ordinære generalforsamling valgtes Michael Als, Morten Lejel og Torben Gaarn for to år, Thorkild Mikkelsen og Henrik Thomsen for ét år.