Det handler om at gå i dybden, være nysgerrig, undersøgende og eksperimenterende i naturen.
I børnehuset har de blandt andet arbejdet med svampe, vand, ilt, luft, fugle, forrådnelse, insekter og matematik. Et af de længere projekter har været at arbejde med knogler – der er blevet snakket om knogler i den menneskelige krop, børnene har været en tur i skoven og finde knogler, som de har taget med hjem i børnehaven og har undersøgt – hvilke dyr kommer de fra – hvor på dyret knoglerne har siddet – hvad dyret mon er død af. Blot et eksempel på hvordan de har arbejdet med et eksperiment og taget udgangspunkt i knogler.                      
Børnene har også snakket med de voksne om ordet “knogler” og børnene har været med til at fortælle om deres egne knogler i kroppen. Der er blevet studeret røntgenbilleder og billeder på Ipad omkring knoglernes opbygning og placering i kroppen. Endvidere har man fundet en død spidsmus og skåret den op, hvorefter børnene har kigget på knoglerne indeni musen.
Derefter blev musen lagt i en forrådnelseskasse så børnene kunne følge musens forrådnelsesproces. Børnene har kunnet følge med vi hvilke insekter, der fortærer musen til der til sidst kun var knogler tilbage.
De ting der er blevet fundet undervejs er nu placeret i et udstillingsskab, til glæde for både børnene, forældre og personalet.