Landsindsamlingen finder sted over hele landet 17. april. Mette Nielsen deltager i arrangementet og står klar med skraldeposer og affaldssnappere til at fiske skod og papir op med i Randers:  ”Jeg er sikker på, at der er mange, der ligesom jeg er træt af at se på det affald, der ligger og flyder. Det kan vi sammen gøre noget ved.  Derfor håber jeg, at der er mange i Randers, der vil støtte op om indsamlingsdagen og samle affald der, hvor de bor,” siger Mette Nielsen
Hun har oprettet sin egen Facebookgruppe ”Rene Randers,” hvor folk kan henvendes sig, hvis de vil samle affald sammen med hende: ”Jeg har fået mange positive tilbagemeldinger fra folk, der bor i mit nabolag. De vil gerne støtte mit initiativ, så jeg håber, vi bliver rigtig mange den søndag 17. april,” siger Mette Nielsen.
 
Indsamling øger opmærksomhed på affald
Formanden for Danmarks Naturfredningsforening i Randers, Christian Halgreen, har deltaget i affaldslandsindsamlingen i mange år. Søndag 17. april samler han ind i Langå, hvor Langå Miljøgruppe arrangerer indsamling:
”De årlige indsamlinger øger folks opmærksomhed på alt det affald, der ligger og flyder, og som forarger og bekymrer folk. Artikler og billeder i aviser og TV om affaldsindsamlingen giver anledning til mange snakke omkring spisebordene i hjemmene, så på sigt er vi forhåbentlig med til at flytte folks holdninger til, at affald hører hjemme i skraldespanden og hverken på gader eller i naturen,” siger Christian Halgreen.  
 
Randers Kommune bakker op om indsamlingen
Randers Kommune støtter indsamlingen 17. april ved at hente det affald, som de forskellige indsamlingsarrangementer har indsamlet i by- og naturområder:
”Det er oplagt, at Randers Kommune støtter indsamlingen, da arrangementet ligger fint i tråd med et nyt affaldsprojekt, som kommunen begynder at rulle ud i foråret 2016. Det nye projekt skal få borgerne til at tage ansvar for deres eget affald og lade være med at smide det i det offentlige rum,” siger Frank Nørgaard, formand for Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune.
Affaldsprojektet skal ved hjælp af kampagner, events og anderledes adfærdsløsninger gøre Randers til en ren og attraktiv kommune.