Postnumrene Langå og Ulstrup er de første områder i Randers Kommune, hvor der er blevet sorteret og indsamlet organisk affald.
Affaldskontoret har nu fået foretaget en analyse af det indsamlede affald, og resultatet ser rigtigt godt ud. Der blev analyseret på godt 24.000 kg organisk affald, og heraf var kun 10 procent frasorteret ikke-organisk affald.
”Det er et rigtigt fint resultat, når man tænker på, at ordningen er rimeligt ny. Det var først i november måned, at borgerne i de to områder begyndte at sortere det organiske affald fra. I det hele taget er udrulningen af ordningen gået rimeligt smertefrit. Borgerne i Langå og Ulstrup er gået på med krum hals, og de erfaringer vi har gjort os i her, er blevet indarbejdet i den videre udrulning af ordningen i postnumrene 8940 og 8960”, fortæller affaldschef Jørgen Niemann.
Han tilføjer, at når ordningen er fuldt udnyttet, vil den betyde en reduktion på 6.000 tons udledt CO2 om året i Randers Kommune, ligesom den for vores afgrøder nødvendige fosfor bevares i kredsløbet i stedet for at blive brændt af. Det er gode nyheder både for økonomien og for miljøet.
”Det positive resultat af analyser og den gode feedback fra det første område, der har sorteret organisk affald, giver en god energi i arbejdet, fordi vi i fællesskab gør noget godt for miljøet,” siger affaldschefen.