Det har længe været et ønske fra leder af Selvhjælp Randers, Majbritt Bargsteen, og de mange frivillige, som er tilknyttet til Selvhjælp Randers, at få et andet lokale til børnegrupperne. Tidligere har børnegrupperne haft til huse i Frivilligværkets kontor, hvor andre foreninger også har mulighed for at låne lokaler.
“Efter min mening har de fysiske rammer i Selvhjælp Randers ofte været en udfordring, da mange mennesker kommer og går ind og ud af dørene. Jeg ønsker meget for stedet, at vi kan få et rum, hvor såvel gruppeledere som børn kan være uden forstyrrelser. Et børnevenligt lokale, hvor det materiale, der bruges i det daglige arbejde f.eks. følelsesbolde, tegne/maleudstyr, billedkort, tv og dvd’er og meget andet kan opbevares. De gode rammer er med til at skabe forudsigelighed, kontinuitet og tryghed, som har betydning for, om børnene tør åbne sig op følelsesmæssigt og derved kan bearbejde de oplevelser, de har med sig i bagagen,” siger Marlene Louise Rasmussen, Psykolog ved Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) i Varde Kommune og frivillig i Selvhjælp Randers.
 
Indretningen af lokalet
Det nye lokale er indrettet under hensyn til Dagtilbudslovens retningslinjer for Børnemiljø, hvor der stilles krav til udviklingen af et godt fysisk, psykisk og æstetisk miljø, der fremmer børnenes trivsel, sundhed, udvikling og læring.
 
I arbejdet med indretningen har Selvhjælp Randers derfor fokuseret på at skabe et rum, som ikke bare er æstetisk flot, men som også fokuserer på, hvordan børns sanser påvirkes af de rum og rammer, der omgiver dem. Derfor er der blevet stillet spørgsmål som: Inviterer møblerne og indretning til socialt samvær? Inviterer rummet og rammerne til en speciel adfærd? Kan man aflæse, hvor man skal være stille eller hvor der er plads til udfoldelser og fysiske aktiviteter m.v. Lokalet er således opdelt i forskellige områder, som hver har deres egen funktion.
Børnegrupperne har netop taget rummet i brug, og allerede nu kommer der positive tilbagemeldinger:
“Jeg synes, at det er et meget venligt og rart lokale, og det er utroligt dejligt, at man kan have gruppens ting og materialer liggende der og ikke skal slæbe alt muligt frem og tilbage. Det betyder meget for alles velbefindende, at man opholder sig i pæne og rare omgivelser, og at det er det samme kendte sted hver gang,” siger Birte Bager, Frivillig ved Selvhjælp Randers.
Hos Selvhjælp Randers glæder man sig over det nye lokale, som er blevet realiseret delvist via donationer og via kommunalt tilskud:
“Vi er simpelthen så glade for endelig at kunne få muligheden for at tilbyde vores børnegrupper og vores dygtige frivillige nogle gode rammer for deres arbejde. Vi er meget taknemmelige for de donationer og støtte, som har gjort dette muligt,” siger Majbritt Bargsteen, Leder af Selvhjælp Randers.