Der er virkelig noget at glæde sig over – og ikke mindst til – i Randers og Midtjylland. Statens Kunstråd har netop udpeget Turbinen som regionalt spille-sted. Det betyder et kæmpe løft for byens og regionens musikliv, fordi udpegningen giver Turbi­nen mulighed for at skabe endnu flere musiktilbud og -aktiviteter i samarbejde med en bred vifte af andre musikaktører i områ­det
 
Statens Kunstråd udpeger region­ale spillesteder for fire år ad gan­gen med midler fra finansloven og fra Kulturministeriets musikhand-lingsplan ”Talent forpligter”.
”Det er en fantastisk nyhed, som virkelig er til gavn for alle musikudøvere og musikelskere i Randers og regionen. En stor tak til Statens Kunstfond for at tro på vores ambitioner. Vi er stolte og meget glade, og vi vil gå til opgaven med stor ydmyghed og vil arbejde hårdt for at indfri de store forventninger, der nu er til os,” siger musik- og teaterchef Mikael Rørsted.
Målet med de regionale spille-steder er at formidle, præsentere, profilere og udvikle den rytmiske musik lokalt, regionalt, nationalt og internationalt.
”Som regionalt spillested skal vi arbejde for at bidrage til udvikling af vækstlaget og pleje talenterne. Vi skal samtidig fortsætte den store succes, som vi har haft med at få spændende navne til byen. Der vil komme mange flere oplev­elser for et meget bredt musik­publikum,” lover Turbinens booker Jørgen Holmegaard.
Turbinen bliver genåbnet til oktober. Turbinen har været under ombygning siden efteråret 2015 og genåbner 1. oktober med helt gennemrenoverede og større rammer. Renoveringen er finansieret af en donation fra Salling Fondene.
Med udpegningen følger en statslig bevilling på 1,5 millioner kroner årligt i fire år (2017 til og med 2020).