Motion og bevægelse er blevet en stadig vigtigere del af folkeskolen i det senere år. På Tirsdalens Skole, der er skole for 7. – 9. klasserne i Randers Sydby, har motion og idræt således også en høj prioritering. Og med skolens udendørs sportsplads, tre idrætshaller og en svømmehal er mulighederne mange.
”Derfor er det også naturligt, at motion er omdrejningspunktet, når vi ser på vores samarbejde med sydbyens andre skoler,” siger viceskoleleder Morten Jakobsen.
Tirsdalens Skole samarbejder med Søndermarksskolen og Kristrup Skole om Sydbysløbet 18. maj. Her får eleverne en mulighed for at møde hinanden på tværs af klasserne.
Det skal blandt andet være med til at give eleverne en tryghed og et kendskab til Sydbyens overbygningsskole.
”Samtidig er det en måde, hvor vores skolerne kan for sat motion og bevægelse mere i spil. Der er eksempelvis klasser som har trænet sammen op til løbet,” fortæller Morten Jakobsen.
Ruten er på enten fem eller ti kilometer. Før og efter løbet mødes hver klasse på skolens sportsplads, hvor de kan spise og snakke under egne medbragte pavilloner.
 
Sådan kan du deltage:
Deltagere fra andre skoler og andre interesserede kan løbe med på ruten. Det koster 25 kroner for elever op til 8. klasse. For voksne og elever i 9. klasse koster det 75 kroner.
Tilmelding skal ske senest søndag 15. maj. Man kan se hvordan på randers.dk.
Det kan også lade sig gøre at tilmelde sig på løbedagen mod et ekstragebyr på 25 kroner pr. person.
Et eventuelt overskud fra løbet doneres til Børneafdelingen på Regionshospitalet Randers. Sydbysløbet begynder onsdag 18. maj, kl. 18 med start fra Tirsdalens Skole.