Der er sjove og lærerige events på skoleskemaet på Nørrevangsskolen i Randers. Skolen er nemlig med i projektet Styr på Sundheden og deltager her i forskellige sundhedsevents, der retter opmærksomheden mod bl.a. kost, motion og mental sundhed gennem temaer såsom rettigheder, sundhedsfremme og normer og idealer.
De yngste kan se frem til at få besøg af en bamse, der skal være med i sundhedsundervisningen. De lidt større sætter fokus på kønsroller og mangfoldighed, hvor de tilegner sig viden om kroppen, og hvordan den udvikler og ændrer sig. De ældste klasser skal undersøge forskellige sundhedspolitikker og prøve at skrive skolens egen sundhedspolitik. “Styr på Sundheden kredser om det brede sundhedsbegreb, hvor det handler om ”at have det godt” både fysisk og mentalt. Det er bevægelse ét blandt flere redskaber til at opnå, og derfor italesætter projektet alt lige fra betydningen af familie og venner til betydningen af at have en sund krop”, fortæller Signe Asferg Rasmussen, der er projektleder i Styr på Sundheden.
Styr på Sundheden lægger vægt på, at man skal droppe de løftede pegefingre i sundhedsundervisningen og lade eleverne mærke glæden ved og effekten af et sundt og aktivt liv på egen krop. Kun gennem egne oplevede erfaringer kan eleverne udvikle større bevidsthed om, at de skal lære at tage ansvar for egen sundhed.
Tværfaglighed skal sikre sundhedsundervisningen