For 17. gang kan man møde 33 glade Kalima-teaterbørn i deres selvgjorte kostumer og med sminke og eventyrlige frisure, når de spiller gadeteaterforestillingen ”Klap Hop Kammerat” – en forestilling om fællesskab med undertitlen “Vi er ikke noget alene, men sammen med andre kan vi alt”.
De 33 elever i alderen otte til 13 år vil arbejde ud fra et delvist færdigt manuskript, hvor børnene arbejder med selv at udfylde de tomme huller i fortællingen. På kun fire dage vil børnene lave kostumer, scenografi og færdiggøre forestillingen. Den femte dag er børnene klar med en gadeteaterforestilling. Og man kan opleve forestillingen ”Klap Hop Kammerat” lørdag 2. juli kl. 12.00 på Jens Otto Krags Plads og kl. 13.00 på Rådhustorvet.
 
Så de store
Ugen efter, i uge 27, er det Kalimas 44 ældste elevers tur. De 44 elever er i alderen 13 til 23 år,
og skaber selv forestillingen fra bunden ud fra et givent tema. Temaet i år er fællesskab og de 44 elever vil angribe temaet fra alle tænkelige og utænkelige vinkler. Det første fællesskab et menneske møder er familien. Vuggestue, børnehave og skole er et fællesskab, børn bliver tvunget ind i. Nogle børn oplever, ikke at være en del af fællesskabet. De bliver ensomme. Når man er tvunget ind i et fællesskab, hvor man ikke føler sig tilpas, bliver man ulykkelig.
De 44 energifyldte unge kommer i hjemmelavede fantasifulde kostumer, med vildt og fantasirigt hår. Forestillingen ”Vi os’ dem – og mig” spiller lørdag 9. juli kl. 12.00 på Østervold og kl. 13.00 på Rådhustorvet.
 
KALIMA-ånden
Det er 17 år siden tre lærere tog i mod de første 30 børn. Siden har 1126 børn og unge deltaget på sommerteaterskolen. De har alle skrevet sig ind i Kalimas historie og været med til at skabe den særlige ånd, som sommerteaterskolen er kendt for.
På teaterskolen sættes en stor ære i at respektere hinandens forskelligheder og i fællesskabet. Nærværet sættes i fokus. Øjeblikket hvor man er, ser, lytter, føler, deltager, giver, mærker og sanser, får man respons, energi, glæde og fællesskab. Således opstår magiske øjeblikke og eleverne oplever, hvordan de via fællesskabet bliver til noget, vokser, udvikler sig, bliver stærkt og eksisterer.
Teaterskolen Kalima er støttet økonomisk af Kultur- og fritidsudvalget og Sparkassen. Derudover støtter Gaia Outsider Museum, Remida, Kirkens Korshær og JP bageren i Dronningborg med uvurderlige naturalier.
Kalima holder til i Fritidscentret.