Der er blandt andet udsigt til en energibesparelse på omkring én millioner kilowatt-timer om året, når Randers Kommune får udskiftet den eksisterende gule gadebelysning med LED. På sidste  byrådsmøde afsatte Randers Byråd 26 millioner kroner til at gennemføre projektet
 
I løbet af 2017 og 2018 vil godt 6.800 gadelygter med gult lys blive renoveret og udskiftet med LED-belysning. Det har byrådet besluttet på mødet 20. juni. Med beslutningen er der udsigt til en endnu mere energivenlig gadebelysning i Randers Kommune. De nye lamper vil nemlig give en samlet energibesparelse på 1 millioner kilowatt-timer om året.
 
Omfattende opgradering
I forvejen har Randers Kommune været i fuld gang med at gennemføre en større opgradering af gadebelysningen som følge af et EU-direktiv, der betyder, at gamle kviksølvslyskilder skal udfases. Her er godt 14.500 gadelamper ved at blive opgradereret svarende til cirka 2/3-dele af alle gadelamper. Det arbejde er planmæssigt afsluttet inden udgangen af 2016.
De resterende godt 6.800 lamper er såkaldte højtryksnatrium lyskilder, og selvom der ikke her er et EU-krav om, at de skal udskiftet, vurderer Randers Kommune altså, at det vil være en god investering at skifte lamperne til LED.
Ud over, at den ny LED-belysning sparer strøm, vil den nemlig være mere stabil, sikker og kræve mindre vedligeholdelse end den eksisterende gadebelysning. Samtidig er prisen på LED-lamper blevet mindre i de seneste år, ligesom kvaliteten af lyset er blevet bedre.
I alt har Randers Byråd afsat 26 millioner kroner til at gennemføre projektet, der samlet sent ventes at give Randers Kommune en gevinst på 17 millioner kroner i løbet af de nye LED-armaturers forventede levetid på 25 år