Byggern er en åben legeplads, med opsyn for alle børn og unge. Legepladsen er beliggende i Jennumparken, der er et af de udsatte boligområder i Randers Nordby. Her mødes skatere også fra både Randers og andre byer og om en uges tid begynder man at etablere et helt nyt anlæg
 
Gadeidræt er den fjerde største idrætsgren i Danmark i dag og derfor er det også vigtigt at der findes egnede tilbud til børn og unge indenfor denne genre. Det har der altid været på Byggern i Jennumparken. Og da det gamle skateranlæg var utidssvarende og nedslidt besluttede man sig for at bruge opsparede penge til at etablere et nyt anlæg. Byggeriet går snart i gang.
“At vi har ramper her på Byggern gør at vi trækker alle mulige børn og unge til fra hele byen. Og det er også vores budskab at vi er for hele byen  ikke kun for Jennumparken. Det er med til at bygge bro mellem den socialt følsomme bydel og resten af byen, og det er med til at styrke sociale bånd på kryds og tværs af baggrund og kultur”, siger klubpædagog Ann Zimmermann.
Stedet har fået et godt ry hos skatere både fra Randers, opland og andre byer og der er stor søgning til stedet. Derfor har det også været nødvendigt at lave et helt nyt anlæg. Den største rampe er dog brugelig med nyt underlag og bliver derfor stående.
Byggern har brugt de sidste halvandet år til at søge penge til anlægget og det er blevet til 10.000 kroner fra Sparekassen Kronjylland og 5.000 fra Y´s Mens Club og 100.000 fra Sportsgoodsfonden. Stedet har selv sparet penge op og har fået lov af Byrådet til at bruge midlerne men endnu mangler der 176.000 kroner.
“Men det går ikke ud over anlægget. Vi opfører det som vi har påtænkt”, siger institutionsleder Birgitte Kaas Sørensen.
“Men det betyder bare, at vi må bruge fra årets budget og det vil så gå ud over andre aktiviteter for børnene. Men vi håber selvfølgelig at vi kan få de sidste penge hjem også”, siger hun.
 
Jennumparkens tilbud
Jennumparken er kendetegnet ved en skæv beboersammensætning, hvor der er overvægt af beboere, hvor sociale udfordringer spiller en primær rolle i hverdagen. Desuden er der en skæv etnisk sammensætning, med et overtal af etniske immigranter.
Da Jennumparken er et børnerigt område, og Byggern har derfor mange tilbud til de børn og unge der primært bor i området. På Byggern kan man spille computer, bordtennis og få motion på Streetbanen blandt andet. Børnene og de unge kan lære om naturteknik lave kreative fag og låne BMX´er til at køre på ramperne. Kort sagt et sted der favner en bred vifte af børnene og de unge fra hele byen. Stedet bliver besøgt af de andre institutioner i byen og man holder åbent efter aftale i formiddagstimerne. Normalt er stedet åbent hver dag fra kl. 12-17 og om aftenen for børn fra 10 år. Om dagen er det for børn fra seks år og op.
Det nye skateranlæg bliver bygget af Rhino Ramps fra Belgien – en af de førende indenfor området. De har bygget 2000 anlæg i 35 lande og materialet – underlaget – er skatelite – det bedste på markedet.
“Det betyder, at vi stadig kan være et attraktivt område for de skatere og BMX kører, der søger et professionelt anlæg at køre på”, siger Ann Zimmermann.
“Skateranlægget har hidtil været rammen for konkurrencer i BMX og løbehjul, både professionelle og nybegyndere. Vi håber at kunne fortsætte med at afholde konkurrencer, og har også planer om en ”skater skole”, hvor øvede børn, i samarbejde med professionelle undervisere, kunne give deres viden videre til uøvede børn”, siger hun.