Når Randers Ugen fejrer 40 års jubilæum bliver det samtidig med et nyt tiltag for ungdommen. Siden etableringen af Ungerådet Randers tilbage i februar måned har rådet arbejdet med, hvordan Randers Ugen kan få en mere ung profil. Første skridt på vejen er #teltet på Jens Otto Krags Plads, der er et kulturelt tilbud til unge mellem 15 og 25 år med studievenlige priser. Teltet, som holder åbent 17.-20. august i Randers Ugen, byder på alt fra eSport og spil til stand-up og musik.
 
”Vi vil gerne ramme ungdommen i Randers med et så bredt og interessant tilbud som muligt. Derfor har vi spurgt unge i de lokale ungemiljøer, hvad der mangler i Randers Ugen. Det er blevet til en god blanding med koncerter, stand-up, gaming og sport,” fortæller Jonas Horn, der er talsmand for #teltet, der åbner onsdag 17. august.
#teltet byder ikke mindst på masser af musik med gratis adgang, når flere store talenter optræder i løbet af ugen. Heriblandt kan nævnes rockbandet ’Emily Sick’, der i foråret blev en del af Karrierekanonen på P3. Radiostationen anbefalede hele to af bandets egne kompositioner. Forsangeren hedder Steven Frederiksen. Han har tidligere været en del af ’Talent Randers’, der er kommunens udviklingsforløb for unge sangere, sangskrivere og musikere.
Blandt de andre optrædende kunstnere i #teltet finder man flere af deltagerne fra ’Talent Randers’. Her kan blandt andre nævnes Sofie Daugaard, der optrådte sammen med Mads Langer ved dette års Grøn Koncert i Randers, samt singer/songwriter Stephanie Maria og bandet ’Blue Cells’, der med sin syrede bluesrock har fået fire stjerner af musikmagasinet Gaffa.
 
eSport-turnering, fredagsbar og Stand-up
Randers Ugen giver også unge en mulighed for selv at tage aktiv del i festen, når #teltet afholder en eSport-dag torsdag 18. august. Computerspil på konkurrenceplan er en voksende aktivitet blandt danske unge. eSport dyrkes således både af professionelle spillere og af en lang række unge som fritidsaktivitet. I #teltet bliver der afholdt flere turneringer i blandt andet ’League of Legends’, ’FIFA’ og ’Counter Strike Global Offensive’.
Det koster 50 kroner at blive tilmeldt, og det kan gøres via hjemmesiden ungeraadetranders.nemtilmeld.dk. Med i prisen er et lille måltid mad for alle deltagere. På dagen vil der være opstillet storskærme, så det er muligt for alle at følge med i turneringerne og finalekampene. Tilmeldte spillere skal blot medbringe sin egen computer og sætte den til systemet.
Ingen fredag er helt komplet uden fredagsbar, og derfor har Ungerådet også arrangeret en fælles fredagsbar, hvor alle er inviteret. Derudover er der lagt op til den vildeste udendørs fodboldturnering, imens DJ Krogen giver den gas bag pulten. Senere fredag er der stand-up på højt plan med Ruben Søltoft og hans opvarmer Jonas Mogensen. Mange kender Ruben Søltoft som fra TV 2 Zulu-serien ’SJIT Happens’. På Stand-up scenen slog han igennem i 2010 ved at vinde ’DM i stand-up’ og senere med onemanshowet ”Mit hoved”. Jonas Mogensen er en af Danmarks kommende store navne på standup-scenen, der senest vandt Talentprisen 2015 ved Zulu Comedy Galla. Billetprisen for at opleve stand-up i verdensklasse er blot 30 kroner.
Hele programmet for #teltet kan findes under Randers Ugens samlede program på www.randersugen.dk eller via Randers Ugens app til iPhone og Android-telefon.