Igen i år vil Østervold danne rammen om Randers City Stafet, når løbet skydes i gang af borgmesteren onsdag 17. august klokken 18.30
Randers City Stafet er en holdstafet, hvor der løbes en rute på 3,5 kilometer af fem omgange.  Der er også gå-hold af samme længde.
Som noget nyt i år ligges der op til, at man kan vinde lækre præmier, hvis man møder op som det mest farverige hold. Om det er påklædningen, håret, eller hvad man nu kan finde på, er helt op til det enkelte hold, når bare man er farverig. Citychef, Mette Bræmer-Jensen og Event koordinator Sarah Møller, er dommere på, hvem der skal vinde præmien, som er yderst attraktiv. Arrangørerne har nemlig skaffet en masse gode præmier herunder tapasfad og vin på Hotel Randers, besøg hos Water & Wellness samt en lækker fodbehandling til alle deltagerne på det hold med den mest farverige fremtoning. 
Opvarmningen til Randers City Stafet starter allerede fredag 12. august, hvor Cityforeningen afholder Open By Night med temaet Fest & Farver. Byen vil derfor blive pyntet op med farverige dekorationer og butikkerne sørger for de gode tilbud.  
Netop derfor har Cityforeningen i år valgt at udfordre sine medlemmer til kamp med efterfølgende mad og drikke.
Tilmelding til Randers City Stafet kan ske på www.jerestid.dk eller www.atletikkensvenner.dk
eller via facebook på Randers City Stafet.  Der er sidste frist for tilmelding på fredag 12. august klokken 23.59.
 
Hygge og fællesskab i højsædet
Der er allerede mange tilmeldte hold til Randers City Stafet, men der er plads til flere. Mange er gengangere fra tidligere år, men der er også en del nye hold, som skal prøve stafetten for første gang. Et af de hold er Tandlægerne Spentrup, som stiller op med to hold.
Sidste år var de med til DHL Stafetten i Århus, og det var en stor succes blandt medarbejderne, men i år besluttede de sig for at støtte om det lokale ved at melde sig til Randers City Stafet i stedet for. Og det var ikke svært at samle de to hold, da medarbejderne straks var med på idéen.
”For os er deltagelsen med til at styrke fællesskabet og det sociale aspekt på arbejdspladsen, da tandlæger jo ofte sidder meget alene i deres eget lokale med deres patienter og ikke har megen kontakt med de andre medarbejdere i løbet af dagen. Derfor er det vigtigt med sociale arrangementer, og her er Citystafetten helt perfekt, da det jo samtidig betyder, at man får noget motion,” fortæller daglig leder af Tandlægerne Spentrup, Emil Uggerhøj.
Emil Uggerhøj afslører dog, at deres to hold også til dels er med for konkurrencens skyld – i hvert fald den indbyrdes konkurrence blandt deltagerne fra Tandlægerne Spentrup.
”Håneretten er jo vigtig,” smiler han.
Hos JMA A/S er det sociale aspekt også i højsædet, når deres to hold deltager i Randers City Stafet onsdag 17. august.
Det er tredje gang, de deltager i løbet, og de gør det udelukkende for hyggens skyld.
”Vi har ingen strategier eller planer om at vinde, men vi plejer at have en hyggelig aften til Randers City Stafet. Da det jo sker i midtbyen, er der også masser af aktivitet, så det er aldrig kedeligt,” siger Adm. Direktør, Johnny Krogh.
Hos JMA A/S er det personaleforeningen, der står for tilmeldingen, og de sørger for, at der er en lille base for de to hold, hvor heppeholdet også opholder sig – på denne måde bliver det et socialt arrangement, som også de andre medarbejdere kan være en del af, selvom de ikke løber med i stafetten.
Regionspsykiatrien Randers har også været med i Randers City Stafet flere gange, og de foreslog sidste år til løbs-arrangørerne, at der skulle være mulighed for at gå stafetten i stedet for at løbe. Det har arrangørerne taget til sig, og denne mulighed er kommet med i år.
”Vi har altid mange medarbejdere med til stafetten, som kommer og hepper på vores deltagende hold, hvilket er helt fantastisk med så stor opbakning. De er ikke selv meget for at løbe men sagde, at hvis der var mulighed for at gå, ville de deltage. Og det har vi så forsøgt os med i år,” forklarer Jette Søgaard, som er ansvarlig for tilmeldingen af Regionspsykiatrien Randers´ hold.
Her har holdene heller ingen ambitioner om at vinde men deltager for at styrke det sociale fællesskab på arbejdspladsen, og her plejer man også at lave en hyggelig aften ud af arrangementet, hvor alle sidder samlet – også de kolleger der er kommet for at heppe og bakke op om holdene.
Regionspsykiatrien Randers plejer at have det hold, som kommer allersidst i stafetten, men det slår dem ikke ud – tværtimod.
”Vi har mange dygtige løbere, men der er også mange, som udelukkende er med for det sociale, og vi er faktisk lidt stolte af at kunne lukke og slukke løbet, ” smiler Jette Søgaard.