Som et arrangement i Randers Ugen tilbyder Historisk Samfund mandag 15. august en cykeltur til Romalt og omegn samt Paderup mose.
 
Peter Nielsen og Bo Rasmussen fortæller om tidligere virksomheder på Tronholmen. Etapen går herefter over den gamle losseplads til Kristrup Engvej, Romaltparken og fugletårnet, igennem Romalt bakker og videre til Paderup mose med den smukke natur og fugleliv.
Der er start klokken 14  fra ”Lagerhotel Tronholm”, Tronholmvej 10, og forventet afslutning på turens etape er cirka klokken 17.
Man skal have påklædning på efter vejrforholdene og selv medbringe drikkevarer, da der ikke er servicevogne med på turen. Det er gratis at deltage, og der er plads til 30 deltagere i heatet. Tilmelding skal på tlf. 86 43 20 31senest onsdag aften, 10. august.
Af andre aktiviteter i Randers Ugen, der afholdes af Historisk Samfund, kan nævnes ”Åbent hus i Helligåndshuset” tirsdag 16. august klokken 12-18. Her fortælles om Helligåndshuset, og der vil være mulighed for at købe bøger samt få en tår kaffe
Torsdag 18. august klokken 15-17 er der ”Fernisering af udstilling med Randers-billeder” i Cykelbørsen ved Claus Ørsted. Samtidig er der åbent hus med en udstilling i Bjørn Nørgaards byport.