Siden 2015 har Randers Kommune arbejdet med byens fortælling og at sætte ord på sine styrker. Tæt på 1000 borgere var involveret, og sidste år fik byen et nyt navnetræk, som består af syv forskellige bogstaver, der hver for sig repræsenterer de syv styrker, som borgerne selv har valgt til at karakterisere byen. Sammen danner de navnet: RANDERS
 
En idegruppe har arbejdet med at gøre Randers’ nye fortælling levende. Og helt i Randers’ ånd får borgerne nu mulighed for at lege med de syv bogstaver i deres bynavn i kæmpe format ved syv store happenings i RandersUgen – byens festuge i denne uge.
I løbet af ugen bliver der skabt syv værker, som kan ses fra luften. Erhvervsfolk skaber R’et, over 600 børn A’et, kunstelskere N’et, historisk interesserede D’et, gæster i Randers Regnskov E’et, unge R’et, og natur og vandelskere skaber S’et. Alle der har lyst, kan deltage.
Idegruppen bag De syv værker er leder af Randers Egnsteater Peter Westphael, direktør for Randers Kunstmuseum Lise Jeppesen, eventchef Mette Bertelsen, biografdirektør Morten Arnesen, leder af Frivilligværket Louise Brown, kulturdirektør i Randers Kommune Erik Mouritsen, scenograf Sus Haugland og fotograf Søren Pagter.
”Borgerne var med til at definere Randers’ DNA, og nu er det også naturligt, at de prøver kræfter med kommunens navnetræk i en helt særlig oplevelse. Det handler om at finde ind til os selv og gøre det i stort og fælles format,” siger Mette Bertelsen, eventchef og tovholder på De syv Værker.