Det blev den 41-årige far til fire og biografdirektør, Morten Arnesen, som fik overrakt prisen som årets Randersborger, da jubilæumsudgaven af Randers Ugen blev spillet i gang fredag eftermiddag på Østervold
 
Randers-borgmester Claus Omann Jensen havde ved åbningen af Randers Ugens 40 års jubilæum æren at, at gøre Morten Arnesen til Årets Randersborger. Siden 2008 har Morten været aktiv indbygger i Randers, da han flyttede til byen fra København for at passe jobbet som direktør for den lokale Nordisk Film biograf. Et job som betød, at Morten Arnesen året efter kunne sætte sig i chefstolen for Danmarks mest moderne biograf på toppen af Thors Bakke, hvor Nordisk Film byggede nyt. Den nye biograf begyndte at tiltrække kunder fra andre steder i Østjylland og har fået flotte besøgstal. Sammen med de ansatte har Morten skabt events og begivenheder i forbindelse mere flere store præmierefilm.
”Måden du arbejder på er præget af energi, kreativitet og indlevelse, der sammen med dit sikre overblik skaber flotte resultater. Og sådan er det også, når du engagerer dig i andre sammenhænge,” udtalte borgmesteren direkte til Morten Arnesen ved uddelingen af hædersprisen.
Morten er nemlig også engageret i byens og kommunens udvikling på andre måder end biografen. Han er medstifter af Forum Randers, der arbejder med et stort udviklingsprojekt om at gøre Randers til lysets by. Som formand for Randers City Forening kæmper Morten blandt andet for Randers som juleby med en flot lys-udsmykning og var i julen 2015 med til at få den store lysende hingst ved Randers Havn på benene.
 
Bærende kræfter
Han er også en af de bærende kræfter i udviklingen af et flodbad i Randers. Dermed lever Morten Arnesen op til titlen som Årets Randersborger, der uddeles til en borger, der er med til at sætte Randers på landkortet.
Selv er Morten meget ydmyg over at have modtaget hædersprisen som Årets Randersborger 2016.
”Det er en skøn titel, som jeg ikke har prøvet før nu. Det er da dejligt at nogen bemærker det man går og bruger en masse tid på, og at det bliver værdsat, ” siger Morten Arnesen og sender tankerne videre til alle dem han arbejder sammen med.
”Man kan lege alene, men når man leger med andre, bliver det sjovere. Og i Randers er der mange engagerede mennesker med mange gode tanker og ideer. Det giver mig energi til at engagere mig. Ligesom biografen har mange gode og kompetence medarbejder, der gør at jeg kan tage ud og lave noget arbejde uden for huset,” fastslår Morten Arnesen, der uden tvivl også har fået en kærlighed for den kronjyske hovedstad, som han bor i sammen med sin hustru og fire børn.