Randers Sundhedscenter er nu klar til at lancere et nyt rygestopkoncept. Ideen er at samle borgere i en indbyrdes konkurrence om at blive røgfri. Samtidig er forløbet krydret med en palet af foredrag, workshop og rygestoprådgivning
 
Det er Røgfri Randers 2025 som står bag tilbuddet Randers kvitter smøgerne med inspiration fra et af Kræftens Bekæmpelse rygestopkoncepter.
”Vi glæder os rigtig meget til at starte det nye rygestopforløb op, og vi håber på rigtig mange deltagere. Jason Watt kommer og fortæller om hvad vilje og vedholdenhed kan gøre for at nå sit mål. Vi tilbyder også en gospel workshop, for at give deltagerne mulighed at se på sig selv med nye øjne og mærke, hvor meget luft et rygestop egentlig giver” fortæller rygestoprådgiver Ulla Skov Aldahl.
Randers Kvitter byder desuden på indslag fra eksrygere, som efter rygestoppet har meldt sig som ambassadører for det gode liv med ren luft i lungerne. De vil fortælle om, hvad der motiverede dem til at gennemføre rygestoppet, og hvordan de har det med at være røgfri i dag. Endelig er der flere input, der skal give god energi og bevægelse på en anderledes måde.
”Vores erfaring viser, at rygestop kombineret med deltagelse i en gruppe virker rigtig stærkt, fordi man på holdene forpligter sig overfor hinanden og sin rygestoprådgiver” fortæller Ulla Skov Aldahl. Som en ekstra krølle er der hver gang en konkurrence for dem, der kommer, og til dem der klarer at gennemføre et rygestop.
 
Samarbejde
Det er Kræftens Bekæmpelse, der står bag rygestopkonceptet ”Kommunen kvitter smøgerne”, som med succes er blevet gennemført i blandt andet Syddjurs og Køge Kommune. I Køge var knap to tredjedele af deltagerne røgfri efter forløbet, og andre deltagere havde succes med at skære betragteligt ned på antallet af cigaretter.
Randers kvitter smøgerne starter onsdag 24. august og varer seks onsdage i træk frem til onsdag 28. september.
Deltagerne skal møde op hver onsdag kl. 19 – 21 i Vækstværket ved VIA University, Jens Otto Krag Plads i løbet af rygestopforløbet.