Team Nørreå skyder kapital og arbejdskraft i Randers Bordtennis
 
Efter flere år med skrantende økonomi har Randers Freja Bordtennis servet for sidste gang.
Freja-familien er blevet et medlem fattigere, idet bordtennisafdelingen – stiftet i 1943 – er nedlagt og overtaget af ledere fra Team Nørreå med base i Bjerringbro, Skjern og på Tjele efterskole.
Bordtennis i Randers spilles – grundet reglerne for kommunale tilskud – fremover i Randers Bordtennis med samme adresse i Randers som tidligere – på Asgerskellet..
”Nørreå og Randers er to selvstændige foreninger. Men vi i Nørreå skyder kapital og arbejdskraft ind i projektet i Randers, ” siger Thomas Fisker, der er et af de nye bestyrelsesmedlemmer efter en ekstraordinær generalforsamling, hvor hele bestyrelsen i Freja sagde farvel og tak.
Og hvorfor kommer man så fra en anden kommune og lægger penge og arbejdstimer i Randers?
”Fordi man i Randers har nogle fantastiske lokaler og faciliteter. Ikke mange i Danmark har noget tilsvarende. Og så har Randeris stolte traditioner i bordtennis. Der skal være bordtennis i en by som Randers. Derfor er vi gået ind i det her,” siger Thomas Fisker, der håber for alvor at få skabt liv i hallen i Randers, hvor man håber snarest at kunne byde velkommen til 30 nye ungdomsmedlemmer.
Randers Freja har tidligere modtaget 210.000 (75 pct. af udgifterne) i lokaletilskud fra Randers Kommune, hvilket antyder en årlig husleje på 280.000 og egen husleje på 70.000 kroner.
Det var noget af en udfordring for bestyrelsen.
”Der er betalt en høj husleje, men den har vi fået forhandlet ned,” siger Thomas Fisker, der glæder sig til at kunne præsentere elitebordtennis i Randers, idet man satser på, at Nørreå-spillere skal til Randers for at træne tre gange om ugen, ligesom man vil placere drenge- og pigedivisionsholdenes og 2. divisionsholdets kampe i Randers.
”Det er hele vejen rundt en positiv historie, Alle er glade og taknemmelige, og alle de gamle Freja-bestyrelsesmedlemmer er stadig medlem,” siger Thomas Fisker, der udgør bestyrelsen sammen med Tommy Jørgensen (formand), Jesper Nielsen (kasserer), Chris Middelhede, Jens Henrik Vad, Lars Sørensen, Nick F. Sommer og
Troels Nielsen.
Hele den siddende bestyrelse formand Jens Michael Hald Sørensen, Henrik Thomsen, Morten Lejel, Thorkild Mikkelsen og kasserer Torben Gaarn gik af på den afgørende generalforsamling, der havde samlet13 fra Freja Bordtennis – fem bestyrelsesmedlemmer og otte veteraner – blandt dem to gæve årgang 1937 – Bent Enevoldsen og Eigil Kristensen, to fra Frejas hovedbestyrelse og desuden syv fra Nørreå uden stemmeret.
Tilbage i 50’erne var herrerne med i toppen af dansk bordtennis. I sæsonen 1992-1993 vandt Maryann Allingham, Christina Thomsen, Lisa Nielsen og Joan Frej sølvmedaljer i elitedivisionen.