I 1966 blev dørene åbnet for borgerne til Dronningborg Bibliotek i ”Højriis” på Udbyhøjvej, og i 1996 flyttede biblioteket til ”Lille Bjellerup”, hvor det har til huse i dag med navnet Randers Bibliotek Øst. 50 spændende år er gået. Det er bestemt et 50-års jubilæum, der er værd at fejre.
På jubilæumsdagen 15. september er der reception på P-pladsen foran biblioteket med musik, taler, lidt mundgodt, skattejagt og hyggeligt samvær fra klokken 14-16. Mogens Nyholm, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, holder jubilæumstalen, og alle er velkomne.
Jubilæumsdagen byder på flere festlige aktiviteter. Der bliver pyntet op med flag og figurer på plænen, når Betina Møller viser, hvordan man klipper pynt af pap og papir sammen med de 3-6-årige og deres voksne, og Aase Klith fortæller historier klokken 10-11. Arrangementet er gratis, og det er ikke nødvendigt med tilmelding.
Solnedgangsstemning for voksne runder jubilæumsdagen af med ord og toner, når Randers Fortæller Ann-Louise Lauridsen fortæller, og sangerinde Karoline Gro Budtz & multimusiker Jacob Venndt synger og spiller, mens solen går ned klokken 19-20. Dette er også gratis, og ingen tilmelding nødvendig.