Ingen september uden den traditionsrige Randers Revyen. Og i år er det niende gang at fire professionelle skuespiller står på scenen i Pakhuset bakket op af et to-mands orkester. I år fik Randers ikke én, men hele tre gange et par ord med på vejen til stor jubel for de fremmødte premieregæster i sidste uge
 
En revy er en revy – og selvom det er en meget gammel tradition her i Danmark er det kun niende gang – i denne omgang – at Randers kan bryste sig af at have sin egen revy. Dette års forestilling er godt i gang om Din Avis har været til premiere på den næsten udsolgte sæson i Pakhuset.
Tonerne blev slået an i åbningsnummeret “Nu igen” skrevet af Jacob Morild og Thomas Pakula – derefter kom der godt gang i behandlingen af aktuelle sager fra både Randers og resten af Danmark. Nummeret “Bare røv – bare røv” var en historie om det at være udsat for hjemmerøveri. Her var Lone Rødbroe på scenen med Karsten Jansfort – et ægtepar der som de eneste ikke er blevet røvet i kvarteret. Og det mener Lone Rødbroe at der er en helt speciel grund til. Nummeret er skrevet af Kjeld Torbjørn.
Derefter gik det over stok og sten med  numre som “Går den så går den” af Leif Maibom og Thomas Pakula – “Ærlig talt” skrevet af Peter Oliver Hansen og “Grandkusinerne fra Gellerup” af Jacob Morild og Sven Gyldmark. En lille historie om indvandrernes komplicerede familieforhold og hvad der gemmer sig under sløret – en grinagtig sketch der stikker til fordommene om muslimer. Det samme gør nummeret “Konverteret” af og med Jacob Morild, der som altid er i storform i dette års revy. Han er professionel til fingerspidserne og leverer som altid varen både i sketch og på sang. Konverteret handler om en iransk kristen flygtning der konverterer til islam for at blive integreret i det danske samfund.
Ingen revy uden Lone Rødbroe på diverse instrumenter. Den lille lysegrønne er et potpourri af danske sange der bliver udsat for trut, klang, banjo, bjældeklang og flasker. Ja man bliver helt forpustet – ligesom Lone Rødbroe også gør det. Men gennem musikalsk det er hun i den grad. Nummeret er efter ide og musikalsk arrangeret af Bjørn Bønne Christensen.
Den danske grænsekontrol får også et par ord med på vejen. – Tesen er at det første møde med danskerne er gummihandskerne! Flygtningene er så trætte af at vandre, men hvad rager det os andre, bliver der sunget, når smykkeloven også får en over nakken.
Og så er der selvfølgelig curlingfaderen, de rumænske rengøringsfolk, praktisk sex og til sidst en hyldest til Randers i “Ih Randers”. Keller-gate er også med i revyen til stor glæde for publikum – begejstringen over dette vers var enorm og så er der en hyldest til oplandsbyerne lige fra Lem over Haslund til Uggelhuse. Byer som Haslund og Tvede er da også fede, bliver der sunget af dem alle fire.
Årets revy er et godt grin, der fylder mave og lunger og efter publikums begejstring at dømme denne aften et sikkert hit – igen i år.
Revyen spiller til og med 8. oktober i Pakhuset på havnen.
Medvirkende er Jeanne Boel, Lone Rødbroe, Karsten Jansfort og Jacob Morild. Musikken står Thomas Pakula og Lars Wagner for.
Instruktionen har Jeanne Boel taget sig af.