Ligesom de fem foregående år afholdes Frivillig Fredag – Danmarks nationale frivillighedsdag – den sidste fredag i september. I år er arrangementet blevet gentænkt i Randers, og i stedet for det sædvanlige frivilligmarked samles foreninger og frivillige i en parade, der går gennem byen. Dagen afsluttes i biografen med oplæg ved Knud Aarup og paneldebat om frivillighed
 
Frivilligparaden skal skabe mere synlighed omkring det sprudlende og fantastiske frivillige liv i Randers Kommune og samtidig vise, hvor sjovt man kan have det som frivillig, og hvor stærkt et fællesskab frivillige har med hinanden.
”Nu har vi kørt med det samme Frivillig Fredag koncept i fem år, og vi synes derfor, at det er tid til at ryste posen og prøve noget nyt”, fortæller Louise Brown, daglig leder af Frivilligværket og Selvhjælp Randers.
”Ligesom det sædvanlige frivilligmarked skal paraden skabe synlighed om de frivillige i Randers. Håbet er dog, at paraden kan lave noget mere larm og nå bredere ud. Som et plus i konceptet i år får deltagerne også et fagligt indspark om frivillighed og en mulighed for at give deres mening til kende i debatten om frivilligheden i Randers.”
 
Oplæg ved Knud Aarup
Frivilligparaden starter ved det nyåbnede Frivillighedens Hus på Kirketorvet 2A i baggården. Herfra går paraden gennem byen og slutter ved Nordisk Film Biografer Randers på Thors Bakke. Her samles alle deltagere i en af salene til oplæg ved Knud Aarup og efterfølgende paneldebat. Knud Aarup er tidligere Social- og arbejdsmarkedsdirektør i Randers Kommune og direktør i Socialstyrelsen. Han kalder sig nu Uafhængig agent i udvikling af velfærdssamfundet Danmark.
”Randers er en dejlig by. Den har masser af frivillige, som gør en vigtig indsats. Frivillighed løser imidlertid ikke de stadigt mere alvorlige sociale problemer, som vi har i samfundet. Velfærdssamfundet er ved at være et velfærdssamfund for de 80 procent, hvor resten bliver efterladt på perronen. Det vil jeg gerne komme og fortælle lidt om og være med til at fejre Frivillig Fredag i Randers”, sigeroplægsholder Knud Aarup.
 
Panel sparker debatten i gang
I panelet sidder Louise Høeg, forkvinde for Socialudvalget, Vitus Jordan, formand for Medborgerskabsrådet og Erik Mouritsen, direktør for Sundhed, Kultur og Omsorg. Tilhørerne i salen fra lokale foreninger og institutioner kan deltage aktivt i debatten og bringe deres meninger om frivilligheden i Randers på banen.
”Frivilligværket fortjener stor ros for at forny Frivillig Fredag med optog og paneldebat. Det er en inspirerende og godt tænkt blanding af gøgl og alvor, og jeg er sikker på, at det bliver en god måde
at slå på tromme for de mange flotte og forskellige frivilligindsatser i Randers kommune”,siger paneldeltager Vitus Jordan.
I løbet af dagen vil der desuden være underholdning ved teatergruppen Kastalia og Dansk Folkehjælp indleder seancen i biografen med uddelingen af prisen til Årets Folkehjælper.