Fodboldlinje trækker spillere langvejs fra
 
Det er de færreste unge, der har lyst til at køre omkring 80 km hver dag for at spille en omgang fodbold, men for 14-årige Carl-Emil Domino fra Als nordøst for Hadsund er det en anden sag.
Carl-Emil Domino pendler hver dag fra sin hjemby nord for Mariager Fjord til Randers for at deltage på fodboldlinjen på Vestervangsskolen og spille fodbold i Randers Freja.
”Jeg vil gerne være lidt mere seriøs omkring fodbold, og det kunne de ikke tilbyde i Als. Min træner i Randers Freja, Emil Stanic, kunne fortælle mig, at der på Vestervangsskolen er en unik fodboldlinje, der foruden fodbolden, som sigter på at dygtiggøre spillerne teknisk og taktisk, også tilbyder trænerundervisning med C- licens. Eleverne får et indblik i dommeruddannelsen samt undervisning i skadesforebyggelse, sundhed og kost samt anatomi og fysiologi, og det tiltalte mig,” siger Carl-Emil Domino.
Når han gerne bruger så meget tid på fodbolden, er det med formålet at komme på eliteholdet i Randers Freja.
Han er midtbanespiller – en plads, hvor konkurrencen er hård i Freja, der henter spillere i både Dronningborg og Helsted. Superligaen er ikke i kikkerten endnu, men Carl-Emil vil bare gerne så langt, som han kan nå.
Foruden træningen i Freja træner han mandag og torsdag på Vestervangskolens fodboldlinje. På fodboldlinjen møder han nye spillere og trænere, der ser med nye øjne på ham.
”I min klasse går Mikkel Hoffmann, som jeg har jeg spillet med i Hadsund, men ellers har jeg hverken kendt kammeraterne i klassen eller trænerne John Witting, Karsten Madsen og Isak Batte,” fortæller Carl-Emil.
 
Op inden 6.00
 
For at nå træningen torsdag morgen skal Carl-Emil op inden klokken 6.
Alt er pakket, så han kan ”vælte” ud af sengen og tage af sted med det samme, men tidspunkterne passer ham godt.
”Jeg er mere frisk om morgenen og om eftermiddagen, hvor træningen foregår på Vestervangsskolen, så det er fint,” siger han.
Carl-Emil Domino var blot to og et halvt år, da han begyndte at interessere sig for fodbolden.
”Min far spiller også fodbold, og jeg var tit med oppe at se kampene,” fortæller Carl-Emil Domino, der i perioder undervejs har prøvet andre sportsgrene. Håndbold og badminton går godt i spænd med fodbolden, da det er vintersportsgrene.
 
Før Carl-Emil kom til Freja, spillede han i Hadsund på et lavere niveau. I Hadsund spillede han med de ældre årgange, men holdet mistede mange spillere, og så var vejen til Randers pludselig ikke så lang, selvom han godt kunne lide at spille i Hadsund samtidig med, at udsigten til 80 kilometer i bil måske ikke var så opmuntrende.
I sin sparsomme fritid træner Carl-Emil U10-drengene i Als.
Det kan lige akkurat nås i det stramme program, der også byder på mors hjemmesmurte madpakke. Carl Emil Domino har nemlig svært ved at nå hjem til spisetiderne med de lange ture til Randers.
Når 9. klasse og fodboldlinjen på Vestervangsskolen er slut til sommer, skal Carl-Emil en tur på efterskole i Silkeborg, hvor han tænker at fortsætte karrieren et års tid, inden han igen vender næsen hjem til Randers Freja.
”Det er i Freja, jeg kan få mine ambitioner opfyldt,” siger pendleren fra Als.