Pigen i Gudenåen er taget på en rejse mod foreløbig ukendte mål. Skulpturen blev i formiddag hentet af en stor BMS-kran, og Tørvebryggen bliver delvist afspærret. Senere på året vender Mogens Møllers Krukke tilbage i Gudenåen efter to års fravær.
 
Den markante Sven Dalsgaard-skulptur har siden 9. august 2014 stået på den såkaldte Paradis-ø i Gudenåen som en event til markering af 100 året for Sven Dalsgaards fødsel.
Det har hele tiden stået klart, at denne placering er midlertidig. For Paradis-øen er vært for en anden skulptur, nemlig ”Krukke” af kunstneren Mogens Møller. Krukken har været nedtaget i en periode med henblik på renovering. Nu nærmer tiden sig for et vagtskifte.
Der var lang kø og trafikkaos på Tørvebryggen, da den store kran hentede pigen.
  
Ny plads til Dalgaards pige skal undersøges
Der er ingen tvivl om, at mange borgere i Randers har været glade for at se Pige i Gudenåen. Museumsdirektør Lise Jeppesen har tidligere udtalt, da hun blev spurgt om man uden videre kan genskabe en skulptur:
”Man kan godt forsvare at reproducere en skulptur som en event i forbindelse med Dalsgaard-Jubilæet. Det har været en fin markering og det har skabt en god debat. Figuren kan dog ikke bare uden videre stå til tid og evighed. Det er i strid med Sven Dalsgaards ophavsrettigheder.”
Randers Kommunes Kunstfond er i øjeblikket ved at undersøge, om denne genskabte model af Dalsgaards skulptur kan opstilles permanent i det offentlige rum uden at de kunstneriske ophavsrettigheder krænkes. Hvis det viser sig, at være muligt, så vil Kunstfonden gerne finde en placering sammen med borgerne i Randers Kommune.