DEN GODE TRÆNER: I dag Ole Algren fra Randers Skyttekreds
 
I riffelskytternes univers gælder det om at få mange tekniske detaljer og skyttens psyke til at gå op i den højeste enhed. Som mangeårig træner i Randers Skyttekreds er Ole Algren manden, der hjælper de aktive på vej.
Uanset hvilket niveau de befinder sig på. Der skal være plads til alle
52-årige Algren har – stort set – prøvet det meste i sportens verden. Aktiv skytte, træner, bestyrelsesmedlem og formand. En alsidig mand i en sportsgren, der ikke altid trækker overskrifter. En mand, der er fascineret af – og brænder for – sin sport, som er riffelskydning.
Han er også ugens levende billede i den artikelserie, Din Avis i bestræbelserne på at få mere fokus på trænere og ledere i kommunens idrætsliv lancerede i sidste uge. 
 
Hvad kendetegner en god træner og hvad gør dig til det?
“En god træner er en person, som formår at få udøveren til at holde ved og bevare sin motivation. Samtidig skal han få udøveren til at flytte sig – resultatmæssigt – i positiv retning og være katalysator, så der skabes en god og tillidsfuld atmosfære på træningsholdet.”
 
Hvad er drivkraften, hvad motiverer dig?
“Jeg er meget fascineret af skydesporten, hvor sammenhængen mellem de mange tekniske detaljer og psyke skal fungere optimalt for at få et godt resultat. Samtidig synes jeg – på det personlige plan – det er meget givende at træne børne- og ungdomsskytter og opleve, at de udvikler sig og bliver bedre. Desuden har den tid, hvor jeg har været medlem og træner i Randers Skyttekreds, givet mange minderige oplevelser. Det er absolut også en motivationsfaktor.”
 
Hvilke kulturer skaber du, hvilke værdier lægger du vægt på? 
“Jeg synes, der skal være plads til alle skytter uanset niveau og ambitioner. Uden bredde har vi ingen elite, men eliten kan gøre, at der kommer en større bredde. Samtidig lægger jeg vægt på, at skytter skal opføre sig disciplinerede og – hvis de er på hold – være loyale overfor holdkammerater. Det er i orden, at en skytte bliver meget skuffet over et dårligt resultat – ellers er der jo ingen ambitioner – men for mig er det også vigtigt, at skytten lærer at bruge skuffelsen konstruktivt og kan analysere og forbedre.”
 
Hvorfor startede du som træner. Har du forbilleder og hvem inspirerer dig?
“Jeg startede som træner allerede først i 80’erne i en forening med en fantastisk ånd og mange aktiviteter. Det er nok det, der har inspireret mig.  Desuden har jeg altid syntes, at det er spændende at træne unge mennesker, så det er nok ikke tilfældigt at jeg nu arbejder i undervisnings-branchen på Tradium.”
 
Hvor meget tid bruger du?
“Tidligere brugte jeg rigtig meget tid på træning og arbejde i bestyrelser – både på klub og landsplan – men en familieforøgelse betød, at jeg på det tidspunkt havde svært ved at afsætte den nødvendige tid. Derfor holdt jeg en pause på flere år, men efter sønnike også har fundet interesse i skydning, er jeg begyndt som træner igen.”
 
Hvad siger din familie og venner?
“De tre store børn er for længst flyttet hjemmefra, og min 11-årige søn er medlem af klubben. Så jeg er godkendt”.
 
Hvad er det sjoveste ved jobbet, hvad er belønningen for indsatsen?
Belønningen for min trænergerning er at se skytterne blive meget bedre, fastholde dem i sporten og klubben og være med til at skabe en god klubkultur.”
 
BLÅ BOG
Navn: Ole Ring Algren
Alder: 52 år
Klub: Randers Skyttekreds
Idræt: Riffelskydning
Den korte historie: Startede med at skyde i 1974. Træner siden de tidligere 80`ere. Har været landsinstruktør i de Danske Skytteforeninger og bestyrelsesmedlem i Randers Skyttekreds.