”Det er sjovt at møde nogen, man ikke kender i forvejen til skolernes motionsdag. Det ville være kedeligt, hvis vi kun skulle være på vores egen skole. Desuden er det hyggeligt at komme ud af byen på cyklerne og finde ud af, hvor stille der er ude på landet,” fortalte Maria Kristensen, der trådte i pedalerne sammen med tre af hendes venner fra 8. klasserne på Vestervangsskolen.
 
I form til løbet
Cykelruten på 27 kilometer bugter sig rundt om Gudenåen. På den første del af ruten bliver eleverne udfordret af mange bakker, der kræver seje benmuskler. Blandt eleverne var der enkelte, der var vant til lange cykelture og hårde bakker:
”Jeg og mine venner er vilde med at cykle og har vores egen cykelklub. Det er derfor en super god idé, at vi også skal rulle på to hjul på motionsdagen. Vi er i god form, så ruten er ikke svær for os,” sagde Konrad Berendt, der går i 8. klasse på Randers Realskole.
 
Kold østenvind udfordrede ved mål
Cykelløbet, Skolernes Gudenåløb, er arrangeret af Randers Cykelby, to cykelklubber, og fem skoler i Randers. Som noget nyt i år var der fælles opvarmning for alle elever ved spinninginstruktør Bobby Croshaw. Efter cykelløbet kunne eleverne prøve forskellige aktiviteter på Justesens Plæne.
”Eleverne er glade for cykelløbet og samværet med andre skoler. Vi udvikler hele tiden på indholdet i den fælles motionsdag, og i år forsøgte vi at lave flere spændende aktiviteter efter løbet. Vi var desværre udfordret af en kold østenvind, der lagde en dæmper på elevernes interesse for aktiviteterne,” sagde Peter Hoff, der er lærer på Tirsdalens Skole.