Under stor mediebevågenhed, mange opstillede nysgerrige og kongehustro borgere samt en hel del børnehavebørn, blev Regionshospitalets akutmodtagelse tirsdag indviet af hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary
Og det var den kun seksårige Karoline Dammkirk der fik lov at overrække de obligatoriske blomster. det så hun meget frem til.
“Jeg glæder mig rigtig meget”, sagde hun før blomsterne blev overrakt.
Hun er spastisk lammet og hppig gæst på hospitalet. Derfor spurgte hendes læge også om hun ikke havde lyst til at være blomsterpige. Og hun sagde straks ja.
Mary ankom storsmilende og var særdeles veloplagt. Hun viste stor interesse for arrangementet, og spurgte ind til de forskellige procedurer, da hun fik fremvist en akutbehandling på en af traumestuerne, hvor en dukke figurerede akutpatient med hjertestop.
“Man får selv pulsen op ved at se på det”, sagde hun efter fremvisningen.
“Og det er godt at se at der er styr på det når det virkelig gælder”, sagde hun interesseret.
Programmet var nøje fastlagt og alt blev gennemført ned til mindste sekund.
Alt i en enhed
Når man ankommer som akutpatient eller skadestuepatient til Regionshospitalet Randers, vil behandlingen starte allerede ved skranken.
Med den nye, fælles akutafdeling samler man speciallæger fra seks tidligere modtagelsesafsnit i én fælles modtagelse.
Det betyder, at man hurtigere møder lige netop den læge, man har brug for.
Den nye, fælles akutafdeling indeholder blandt andet et sengeafsnit og et døgnbemandet billeddiagnostisk afsnit med røntgen, CT og ultralyd, og der vil være direkte adgang til både operations- og intensivafsnit.
Det betyder, at man som patient får en hurtigere, mere sammenhængende og mere effektiv diagnosticering og behandling.
Kronprinsesse Mary forlod Regionshospitalet præcis kl. 12.05 for at tage vandflyveren hjem fra Aarhus – turen til Aarhus fra Randers foregik i Krone 8 bilen.