Arkiver er til for at blive brugt af alle. Det markeres igen i år med arrangementet ”Arkivernes Dag”, hvor arkiver overalt i Danmark slår arkivdørene op til en verden af viden om vores fælles fortid. Man kan kigge forbi Randers Stadsarkiv til en arkiv-snak på lørdag 12. november
 
Her kan man også mødes med amatørhistoriker Flemming Sørensen, der er flittig bruger af arkivet i sin jagt på information om besættelsestiden.Denne lørdag håber arkivets personale, at rigtig mange igen vil give sig selv den oplevelse, det er at besøge Stadsarkivet. Arkivet rummer en guldgrube af viden og minder om gamle dage. Personalet står klar til at byde velkommen og introducere til brug af arkiverne – eller blot til en snak om det gamle Randers.
Alle kan opleve de kulturhistoriske skatte, der ligger gemt i de mørke arkivmagasiner. Her er samlinger af billeder og arkivalier, der går tilbage til 1800-tallets Randers, og der vil med garanti være noget, der interesserer. Man kan gense de forsvundne gader, læse aviserne fra de sidste 200 år, gå på opdagelse i arkivets samling af fotos fra det gamle Randers eller dykke ned i arkivets samling af illegale breve fra besættelsestiden. Arkivets personale står klar med viden og assistance. 
 
Arkivet og besættelsen