Dronningborg Boldklub brugte 28 spillere i 14 kampe og er nu byens højest rangerende serieklub
 
Det, der set med DB-øjne længe lignede en skuffelse og nedrykning til serie 1, blev i allersidste runde forvandlet til en uventet tidlig julegave. Med sejr – endda på udebane – 2-1 over bysbørnene fra Vorup FB ikke alene redede DB status af Jyllandsseriehold, men sendte samtidig Vorup ned i serie 1.
Og dermed er DB byens højest rangerende serieklub, idet Vorup og Kristrup er i serie 1, Hornbæk SF, Freja, Helsted Fremad og Randers Boldklub af 1337 i serie 2 og Randers KFUM i serie 3.
Og hav så lige i erindringen, at det ikke er mange halvsæsoner siden, DB spillede i Jyllandsserie1 og med et meget stærkt hold og en meget stærk og bred trup faktisk hos nogle vakte håb om oprykning til Danmarksserien.
Den glippede dog, men fornemt stadig at være Jyllandsseriehold med et meget ungt hold – og i den sidste og altafgørende kamp mod Vorup FB med hele tre U 19-spillere i truppen.
Især når man tænker på, at DB i efterårets 14 kampe brugte ikke færre end 28 spillere – bl.a. træneren Tonni Andersen på mål og i alle kampe god hjælp af den spillende assistent Luca Impatore Sørensen og – når det for alvor kneb – også et par rutinerede hjælpende fødder fra Michael Fisker, der efter den første DB-tid var vidt omkring – først i Freja og senere som kontraktspiller i både Hobro og Skive, inden han returnerede til DB på Tjærbygaard.
 
De unge og frasorterede
 
Ser man navnelisterne på DB-spillerne i de seneste par år skinner det tydeligt igennem, at der har været og er mange unge spillere i de gule trøjer derude på Udbyhøjvej.
Maser af unge talenter af egen avl.
Og så de frasorterede elitespillere.
Det med de frasorterede kræver en forklaring.
Det er de spillere, der enten er opvokset i Freja og som seniorer så ikke er fundet gode nok til kontrakt i FC eller plads på Freja/FC’s DS-hold. Og det er de spillere fra DB eller andre klubber, der forgæves og uden held har været omkring Viborgvej i jagten på at realisere drømmen om kontrakt og status af professionel spiller.
Hvad får så dem alle til DB?
Det har fodboldformand Rene Bauer i DB en logisk forklaring på.
”Det er omgivelserne. Det er stemningen. Sammenholdet, fællesskabet. Vel vil vi allesammen gerne vinde fodboldkampe og gerne vinde hver eneste gang Men hos os er der i andet i livet end fodbold. Her kan de godt både holde fester og drikke et par pilsnere og have en kæreste. Det skal der være tid og plads til,” siger Bauer.
 
Studier og udland
 
I DB har man også mærket, at mange unge flytter til Århus for at studere.
”Med den trup, vi råder over nu, har vi et godt materiale en længere årrække frem. Men man ved jo aldrig med de studier. Jeg er sikker på, at det kun er studier rundt i andet, der kan flytte vore spillere fra Tjærbygaard,” siger træner Tonni Andersen, de netop har forlænget sin aftale med DB med endnu et helt år, så han også er DB-træner hele 2017, mens assistenten Luca Impatore Sørensen nar forlænget med et halvt år frem til sommeren 2017.
Det er ikke kun studier, der kan betyde spillerafgang.
”Vi har også haft flere eksempler på, at de unge tager afsted ud i verden. Og det er så ikke bare på to-tre ugers ferie. Nogle er væk et halvt år eller mere. Det gjorde de unge jo ikke i samme grad for 15-20 år siden. Nu vil og kan de komme ud at opleve verden. Og det er da fuldt forståeligt, når muligheden er der,” siger Tonni Andersen, der både har sagt farvel og goddag igen til flere rejselystne unge i de senere år.
2016 endte lykkeligt for DB.
Nu ser man frem mod foråret 2017.
”Jeg går ud fra, at alle, der spillede færdig i år, er til disposition igen efter nytår. Er det tilfældet, får vi et godt hold. Så skal vi nok få skruet noget godt sammen. Nu skal vi udvikle spilerne mere endnu. Det har været et hårdt og svært efterår, men det har haft den fordel, at spillerne er blevet hærdede,” siger Tonni Andersen om efteråret 2016, hvor han undervejs havde mistet troen på, at det skulle ende godt.
”Det lignede unægtelig en DB-nedtur, men pludselig gik Vorup FB helt i stå. Det var vores held,” siger Tonni Andersen, der også drog fordel af, at en af de frasorterede fra Freja, Kristoffer Eriksen, der sammen med Nichlas Hagensen var med til at vinde det danske mesterskab for miniputter til Freja i 2003 efter mange og lange skadesperioder blev klar og i stand til at spille efteråret færdigt.
Han kunne ikke – iflg. Viborgvej – begå sig på FC/Freja-niveau, men i Jyllandsserien har han skadesfri været en stor profil.