Den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at ledigheden i Randers Kommune nu er under landsgennemsnittet. Det pæne fremskridt vidner om fremgang for det lokale erhvervsliv og er resultatet af en målrettet indsats på beskæftigelsesområdet i kommunen
 
Mandag offentliggjorde Danmarks Statistik den seneste opgørelse over ledigheden, og set med randrusianske briller er det opmuntrende læsning. Den såkaldte sæsonkorrigerede ledighed er i september måned faldet til 4,1 procent hvilket er 0,1 procent lavere end hele landet. Isoleret set er ledigheden i Randers Kommune faldet 0,1 procent fra august til september og hele 0,6 procent siden september sidste år. Det betyder, at antallet af ledige i Randers Kommune i løbet af det seneste år er faldet med 258 personer – fra 2.102 i september 2015 til 1.844 i september i år.
Og det er de arbejdsmarkedsparate der er kommet i job, fortæller leder af Jobcenter Randers Ole Andersen.
“Vi er glade for de nye tal. At få flere i arbejde er det vi kæmper for hver dag. Vi skal have flere folk til at forsøger sig selv, “siger han.
Det er både faglærte og ufaglærte der kommer i arbejde, men ifølge Ole Andersen ser han gerne at flere tager en uddannelse.
“Vi kan se at der bliver mangel på arbejdskraft blandt de faglærte. Derfor er det også glædeligt at flere unge tager en erhvervsuddannelse,  men vi vil også gerne have flere i voksenlære”.
Nye tal fra DA viser, at Kommunen fortsat er god til at få kontanthjælpsmodtagere tættere på arbejdsmarkedet. Andelen af kontanthjælps­modtagere, der er jobparate, er 28 procent og det er blandt de højeste andele i regionen.
 
Erhvervslivet er oppe i omdrejninger
Borgmester Claus Omann Jensen ser de forbedrede ledighedstal som en del af en positiv udvikling: 
”Det her er rigtig godt nyt for Randers og det viser, at det går godt for erhvervslivet i kommunen. Hjulene drejer hurtigere og der er brug for flere og flere hænder. Det langsigtede mål i Randers Kommune er at ledigheden kommer på niveau med Østjylland, så de her tal er bestemt et skridt i den rigtige retning. Det seneste år er ledigheden Randers faldet meget, og forskellen ned til Østjylland er svundet ind fra 0,6 procentpoint til 0,2 procentpoint,” lyder det fra Claus Omann Jensen
Randers Kommune fremlagde i begyndelsen af 2016 et beskæftigelsesudspil, hvor en af målsætningerne var, at ledigheden i Randers i 2018 skal nedbringes til samme niveau som hele Østjylland. Det mål synes med de seneste ledighedstal at være kommet indenfor rækkevidde.
Det glæder også konstitueret formand for LO i Randers, Ole Christensen:
“Vi kan mærke i alle organisationer at arbejdsløshedstallet er faldende. Det er kun godt, og det er vi meget glade for. Jo flere vi kan få i arbejde jo bedre. Arbejdsløsheden er faktisk mindre nu end den var på denne tid sidste år, og det er ikke fordi flere er kommet i praktik. De der er i praktik tæller stadig med i arbejdsløshedsstatistikken”, siger han.
 
Ros til medarbejderne
De nye tal glæder Christian Boldsen, som er formand for Beskæftigelsesudvalget i Randers Kommune:
”Det er en rigtig, rigtig positiv udvikling, vi kan læse ud af de her tal. Det går i dén grad den rigtige vej, og det er ikke nogen tilfældighed. Det kan vi i høj grad takke vores nye virksomhedsstrategi og ikke mindst de dygtige medarbejdere i organisationen for. Medarbejderne på jobcenteret og Jobcenter Erhverv arbejder hver dag målrettet for at hjælpe så mange borgere i beskæftigelse som overhovedet muligt. Og selvom der jo ikke er nogen garanti for at tallene, der kommer om en måned er lige så pæne, så stor jeg på, at beskæftigelsessituationen i Randers er inde i en positiv udvikling,” slutter Christian Boldsen.